Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Júlia Sahún, alumna de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, guanya la VI Beca DOP Siurana

A la convocatòria d’enguany s’hi van presentar 11 projectes d’una altíssima qualitat i 5 han passat a la final de Reus

Júlia Sahún, guanyadora de la VI Beca DOP Siurana, amb els finalistes Júlia Sahún, guanyadora de la VI Beca DOP Siurana, amb els finalistes DOP SIURANA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dilluns, 29 abril 2024 21:52

El projecte elaborat per Júlia Sahún titulat 'Terra de Siurana, l’oli que conserva i cuida la terra', que valoritza l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com a ingredient estrella per a l’elaboració de conserves de productes, on l’oove potencia els sabors i aporta matisos propis a les conserves, a més el projecte també aposta pel territori de la DOP, teixint una xarxa de producció i de consum, amb receptes fàcils per gaudir i jugar; amb molts valors socials i ambientals incorporats, ha estat el guanyador de la VI Beca DOP Siurana, després d’una disputada final celebrada aquest matí a l’Estació Enològica de Reus, la seu del Consell Regulador de la DOP Siurana. Sahún s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda pel guardó alhora que assenyalava que l’oove és un “ingredient essencial per a la nostra cuina”.

La final de la VIa Beca DOP Siurana ha comptat amb la participació d’alumnes de centres d’arreu del país, els quals han elaborat projectes que van des de la utilització de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com a un ingredient per a elaborar còctels, passant per l’oliturisme i la cuina d’alta qualitat o el màrqueting internacional per a impulsar la divulgació de l’oove al mercat estranger, entre d’altres. Es tracta dels treballs signats per Bruno Encinas, de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental; Carla Moreno, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Cambrils; Pol Raya, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i Víctor Bestué del CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy. Tots els joves han presentat una colla d’iniciatives molt diverses que, en paraules del xef del Degustar/Compartir, Eduard Xatruch, “són d’una alta qualitat, ens ho han posat molt difícil als membres del jurat."

L’ensenyament, una prioritat DOP Siurana

El president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, Antoni Galceran, precisament posava l’accent en l’aposta per l’educació que s’ha fet des del Consell Regulador des de ja fa vuit anys. De fet, l’ens a més de convocar la Beca també desenvolupa activitats adreçades als estudiants de les escoles professionals de cuina i també dirigides als alumnes de Primària. En ambdós casos es tracta d’accions que s’executen anualment i s’expandeixen com una taca d’oli per impulsar la divulgació dels valors del consum de l’OOVE per a la salut, per a la cultura i per incrementar l’ús de l’oli d’oliva verge extra a les cuines de la restauració d’arreu del país.

La Beca DOP Siurana, a la qual s’hi ha inscrit 13 estudiants de 9 centres d’hoteleria i turisme d’arreu del país; dels quals 5 han estat els seleccionats per a la final presencial, està dotada amb un xec de 1.000€, un curs d’iniciació al Tast d’olis a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya i un lot de quinze litres d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, equivalent al consum per a una persona i any. Els finalistes també han estat obsequiats amb un lot d’OOVE DOP Siurana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: