Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El musical 'Alan' arriba aquest diumenge al Teatre de Calafell

El muntatge teatral musical, basat en la història real d’un jove de Rubí que es va suïcidar el 2015, posa sobre la taula la urgència de combatre l’assetjament escolar

Imatge d'arxiu del musical 'Alan', de WeColorMusic Imatge d'arxiu del musical 'Alan', de WeColorMusic ARXIU / TEATRE CONDAL
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 05 abril 2024 08:18

Després de l’èxit obtingut a Rubí, Manresa, Berga i Castellar del Vallès, i de fer temporada al Teatre Condal de Barcelona, el musical "Alan" continua amb la seva gira oficial pel territori català. L’obra, de nova creació, es podrà veure al Teatre de Calafell el proper diumenge 7 d’abril ,a les 19h.

L’espectacle ha rebut opinions destacades de públic i crítica que, a banda d’aplaudir la seva qualitat artística, ressalten la importància del contingut de l’obra i el seu missatge de respecte envers la diversitat. El seu èxit ve reforçat a més per dos guardons: el Premi Talent 2024 en la categoria d’arts escèniques i el premi al millor Espectacle Familiar per TeatreBarcelona. A més, "Alan" és l'espectacle més escollit per les escoles i instituts d'aquesta temporada.

Sota el segell de la productora WeColorMusic, Mateu Peramiquel (compositor) i Mar Puig (directora escènica) exploren en aquest musical la discriminació que encara avui dia pateixen moltes persones trans pel sol fet de mostrar-se tal com són. Ho fan agafant com a punt de partida la història real d’Alan Montoliu, un jove de Rubí que es va suïcidar el desembre del 2015, quan només tenia 17 anys, a causa del bullying que patia durant la seva transició de gènere. Des de llavors, l’Alan s’ha convertit en un símbol de la lluita contra l’assetjament escolar i la transfòbia.

Tal com apunten els autors del muntatge, “en un moment en què malauradament l’assetjament social està tant en l’ordre del dia, la història de l’Alan segueix més viva que mai”. És per això que la reivindiquen des de WeColorMusic, perquè “la gent prengui consciència que encara queda molta feina per fer i que, malauradament, el que ell va patir continua sent el pa de cada dia de molts joves”, manifesten.

A 'Alan' comicitat i cruesa s’entrellacen per configurar un espectacle que fuig de dramatismes i sensacionalismes: “Expliquem la història d’un jove que, com tots els adolescents, té moments bons i dolents”, subratllen Puig i Peramiquel.

Amb un elenc actoral de primer nivell (Patricia Paisal, Ander Mataró, Vinyet Morral i Benjamí Conesa), el muntatge aposta per la música original i en directe, segell d’identitat de totes produccions de WeColorMusic. En aquest cas, els músics seran el mateix Peramiquel (piano) i els bateristes Danko Compta i Sergi Torrents.

Entrades

Les entrades per veure 'Alan' ja estan a la venda a través d’aquest enllaç

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: