Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou recupera les 'Nits Daurades' del 6 al 15 d'agost

El concert de Café Quijano, el tribut a Michael Jackson o la mostra de cultura tradicional, entre els atractius / Si la situació millora, es farà la processó i els focs del 15 d'agost

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i l'alcalde de Salou, Pere Granados, han presentat el programa 'Nits Daurades 2021' El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i l'alcalde de Salou, Pere Granados, han presentat el programa 'Nits Daurades 2021' AJUNTAMENT DE SALOU
Festa Major Josep Cartanyà
Divendres, 30 Juliol 2021 14:43

Després de la suspensió de l'any passat, l'Ajuntament de Salou recuperarà enguany el programa 'Nits Daurades' , que se celebrarà del 6 al 15 d'agost, que tindran com a escenari principal la plaça de les Comunitats Autònomes. En total, es programaran una quinzena d'actes (concerts, cultura popular, activitats familiars, monòlegs, etc...). Hores d'ara, tots els actes estan garantits i adaptats a les normes del Procicat derivades de la covid-19. Tan sols la processó de la Mare de Déu d'Agost i el tradicional Castell de Focs, previstos pel dia 15 d'agost, es podran fer sempre i quan millori la situació pandèmica.

Durant la presentació del programa en roda de premsa, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat en què, amb la celebració de les Nits Daurades "fem un pas més per a la recuperació de la cultura" i, en aquest sentit, ha volgut posar l'accent molt especialment en la mostra de la cultura tradicional, "una mostra del que som i del que sentim com a poble", davant dels visitants.

El Pregó donarà el tret de sortida

El pregoner de la Festa Major d'estiu, que tindrà lloc el 6 d'agost, serà Francisco Javier García Cuevas, president de l'Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) i vinculat a l'Aliança de municipis turístics de l'estat, entre els que s'hi troba Salou. L'alcalde Granados ha posat en valor "la relació entre el pregó, el turisme de la nostra localitat i els projectes que es desenvoluparan a Salou".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha animat a tothom -salouencs i visitants- a "desonnectar" amb la programació de les Nits Daurades: "Gaudiu de Salou en el seu estat pur".

Com és costum, la plaça de les Comunitats Autònomes tornarà a ser l'epicentre de les Nits Daurades. El dissabte 7 d'agost arriba la Nit d'humor, amb Miguel Ángel Martín. L'endemà dia 8, els elements festius de Salou prendran protagonisme a la mostra de cultura tradicional i popular. Tres hores de cultura popular amb els gegants, els balls populars, el bestiari de foc i, per acabar, una batucada amb els Atabaladors de Salou.

El 9 d'agost es podrà gaudir d'un espectacle de flamenc, a càrrec de l'Instituto Mónica Novillo. El dimarts dia 10 arriba el primer concert amb l'espectacle 'El Baúl de los 70', amb èxits d'aquella dècada.

L'11 d'agost s'ha organitzat una jornada amb activitats per al públic familiar, en aquest cas, a l'Espigó del Moll. El mateix dia 11, Cafè Quijano oferirà el seu concert a la Plaça de les Comunitats Autònomes. El dia 12, el grup La La Love You farà vibrar el públic adolescent i, el 13 d'agost, els amants del reguetón gaudiran d'un espectacle de RVCV amb artistes locals. L'últim concert serà un especial tribut a Michael Jackson.

La processó i el Castell de Focs, pendents del Procicat

Pel que fa als actes tradicionals de la Mare de Déu d'Agost, del dia 15, es faran sempre i quan millori la situació pandèmica. L'Ajuntament de Salou treballa per organitzar tant la processó com el Castell de Focs, però tot dependrà de les mesures del Procicat que estiguin vigents en aquella data.

Pel que fa a l'aforament, tots els actes de la plaça de les Comunitats Autònomes disposarà de 730 places, que s'adquiriran amb reserva prèvia i gratuïta, i amb la corresponent distància de seguretat.

Podeu consultar el web de l'Ajuntament de Salou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: