Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus i Cambrils es connectaran amb un carril per a ciclistes i vianants

Les obres dels dos primers trams, fins a les urbanitzacions Blancafort i Aigüesverds, s’iniciaran al març, i el tram fins a Cambrils ho farà l’any 2024

D'esquerra a dreta, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, en la presentació del carril per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils D'esquerra a dreta, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, en la presentació del carril per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils REUS.CAT
Mobilitat Abel Casanovas
Dijous, 16 Febrer 2023 13:40

Les ciutats de Reus i Cambrils estaran connectades amb una via per a ciclistes i vianants. El carril es construirà en paral·lel a la carretera TV-3141 Reus-Cambrils i comptarà amb un tram que enllaçarà Reus amb l’urbanització Blancafort, un segon tram que unirà aquesta urbanització amb Aigüesverds i un últim tram que arribarà fins a la ciutat de Cambrils. Les obres dels primers sectors s’iniciaran al pròxim mes de març mentre que les de l’últim tram ho faran a partir de 2024, una vegada s’hagin licitat, tal com ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernàndez, que ha presentat a Reus el projecte acompanyat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui.

Les obres per fer realitat aquest projecte tindran un cost d’1,1 MEUR destinats al primer tram, 1,9 MEUR al segon i 3 MEUR a l’últim. Els treballs es duran a terme amb el compromís de “reduir el màxim les molèsties als ciutadans”, ha explicat Juli Fernàndez.

El primer tram comptarà amb una longitud de 500 metres i està previst que les obres s’executin en un termini de cinc mesos i es durà a terme gràcies a un conveni de col·laboració que estipula que la Generalitat aporta el 51% del pressupost i l’Ajuntament el 49% restant. El segon tram, que unirà ambdues urbanitzacions, tindrà una longitud 1,8 quilòmetres i la durada dels treballs s’estendrà fins als 10 mesos. L’últim sector, que connectarà amb Cambrils, serà un itinerari de 4,4 quilòmetres i es troba “en fase de redacció”.

El vial apte per bicicletes i vianants ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Reus i de les Associacions de Veïns i forma part d’un “procés de transformació, ja que gràcies a les ajudes Next Generation podem apostar pels carrils bici i el vehicle elèctric”, ha explicat l’alcalde Carles Pellicer. Aquest projecte viari, en paraules de la regidora Berasategui, “és clau per transformar la mobilitat ciutadana, més sostenible i amb un trànsit segur per ciclistes i vianants”.

L’objectiu compartit per l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya amb l’inici d’aquestes obres, segons ha detallat el conseller de Territori, és “integrar vies segures per bicis i vianants per tal de millorar la vida de la gent amb més seguretat i desplaçaments segurs i nombrosos”. Amb la construcció d’aquest vial, es vol convertir a Reus en un exemple de transformació de la mobilitat, ja que reduirà les emissions i guanyarà en seguretat.

Visita Juli Fernàndez projecte bici compartida

El conseller Juli Fernàndez visitant el projecte de bicicleta compartida (Reus.cat)

 Agraïments a la ciutadania

Des de l’Ajuntament de Reus s’ha volgut agrair "l'empenta i la determinació" dels veïns i veïnes de la urbanització Blancafort, perquè això ha fet possible tirar endavant aquest projecte i situar-se en aquest punt, a poques setmanes abans de l'inici de les obres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: