Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Jove de Tarragona estrena la gamma extra per Sant Magí carregant un 2 de 9 amb folre i manilles

Les colles castelleres tarragonines viuen la millor diada de la temporada amb una tripleta màgica i una clàssica de vuit

Aleta del 2 de 9 amb folre i manilles carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la segona ronda de la diada de Sant Magí Aleta del 2 de 9 amb folre i manilles carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la segona ronda de la diada de Sant Magí ACN
Món casteller ACN
Diumenge, 20 Agost 2023 16:14

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat aquest dissabte la gamma extra coincidint amb la diada de Sant Magí. Ho ha fet carregant el primer 2 de 9 amb folre i manilles de la temporada, el repte que els de la camisa lila portaven per aquesta jornada que ha acabat fent llenya després de trencar-se per sisens. La diada s'ha completat amb una tripleta màgica per part dels Xiquets de Tarragona, una clàssica de vuit de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo que han completat el 2 de 7 com a millor castell. Així, les quatre colles locals han viscut la que de moment és la millor diada de la temporada a la plaça de les Cols, on han celebrat una diada àgil de tres rondes i una durada inferior a les tres hores.

Puntuals a les dotze del migdia, tal com marca el protocol, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha obert plaça amb un 3 de 9 amb folre descarregat amb calma i que ha rebut l'ovació del nombrós públic reunit a la plaça de les Cols i que ha resistit els més de trenta graus d'una jornada assolellada. Els ventalls, barrets, gorres i aigües ben fresques no han faltat en l'estampa que s'ha viscut a les escales de la catedral durant la festa major petita de la ciutat.

En una primera ronda àgil, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha fet gala d'un 3 de 8 confiat, una construcció que ja havia descarregat en quatre ocasions anteriors i que ha encetat la revalidació de la clàssica de vuit en aquesta temporada. Els Xiquets del Serrallo, per la seva part, han estrenat la diada amb un 4 de 7 amb agulla, on la canalla ha pujat tranquil·lament i alhora segura. Els Xiquets de Tarragona han tancat la primera ronda amb un 3 de 9 amb folre després d'un peu desmuntat. El castell dels matalassers ha resistit una petita sacsada just abans de ser carregat i defensat fins a descarregar-lo amb èxit.

Reptes repartits entre la segona i tercera ronda

Els grans reptes de les colles s'han repartit entre la segona i tercera ronda; així, el primer gamma extra de la temporada l'han carregat els de la camisa lila. El 2 de 9 amb folre i manilles era l'objectiu de la Jove de Tarragona per aquest dissabte, que ha fet llenya després de trencar-se per sisens just en el moment en què marxava l'aixecador. En aquest punt, la diada s'ha hagut d'interrompre momentàniament a l'espera que tornessin els serveis mèdics a la plaça. Els de la camisa verda, per la seva part, han apostat per un 2 de 7 que han carregat i descarregat amb solidesa. També han treballat en el 5 de 7 els castellers del barri marítim, que han descarregat en segona ronda. En darrer lloc, els matalassers han descarregat el 4 de 9 amb folre, el principal repte i estrena que s'havien marcat per aquesta diada. La construcció, marcada per la rapidesa, ha estat molt celebrada per tota la pinya dels Xiquets de Tarragona.

Precisament la Jove de Tarragona ha escollit aquest castell, el 4 de 9 amb folre, per acomiadar la tercera i última ronda de la diada de Sant Magí. Pocs minuts després tornava a ser el torn de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que encarava amb suavitat el 4 de 8 que els ha completat la clàssica de vuit per segon cop aquesta temporada, una fita celebrada a ritme d'Amparito Roca a la plaça de les Cols. D'altra banda, els tres castells que han descarregat durant aquesta jornada han tingut l'enxaneta com a denominador comú de totes les seves construccions.

La tercera ronda també ha estat plena d'emoció per als Xiquets del Serrallo, que han portat a plaça un 2 de 7 molt treballat especialment al moment de descarregar. Els tremolors que s'han viscut en diversos pisos del castell no han impedit que els de la camisa blava descarreguessin i celebressin enèrgicament la defensa titànica que han fet del que fins ara ha estat el seu castell sostre. Els Xiquets de Tarragona han estat els encarregats de tancar l'última ronda de la diada de Sant Magí amb un 5 de 8 descarregat, que els ha atorgat la tripleta màgica que no aconseguien des de 2018 i que han festejat llargament.

Una diada de poc menys de tres hores de durada

La diada de Sant Magí s'ha allargat poc menys de tres hores, en una jornada àgil entre el conjunt de les colles locals que han compartit espai a la plaça de les Cols. En total s'han pogut veure setze castells, un dels quals de gamma extra, una tripleta màgica i una clàssica de vuit, en la que s'ha convertit en la que de moment és la millor jornada de la temporada per a totes les colles de la ciutat.

Tot plegat s'ha convertit en el preludi de les cites castelleres que se celebraran per Santa Tecla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: