Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls programa un cap de setmana farcit d'actes per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya

El nou equipament obrirà portes el pròxim 8 de setembre

L'exterior del Museu Casteller de Catalunya, a Valls L'exterior del Museu Casteller de Catalunya, a Valls GUILLEM MENDIA / MCC
Món casteller ACN
Dijous, 31 Agost 2023 13:44

L'Ajuntament de Valls ha programat una àmplia programació el cap de setmana del 8 al 10 de setembre per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya. La plaça del nou equipament serà l'epicentre de les activitats familiars, que inclouran contacontes, instal·lacions gegants de jocs de bales i tallers castellers, d'origami o pintacares. La Mulassa, el Ball de Bastons o la presentació de la nova colla sardanista infantil 'Ocells del Bosc' també seran els protagonistes de la programació. El Museu Casteller obrirà portes la tarda del divendres 8 de setembre després d'anys de retard causats per la pandèmia o pel fet que alguns concursos públics quedessin deserts.

L'estrena de l'equipament coincideix amb els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya i l'actuació castellera tradicional de les colles dels Xiquets de Valls. També conflueix amb la Festa Major del centre històric. D'altra banda, aquest divendres, a una setmana justa de la seva inauguració, s'obrirà als vianants la plaça que acull l'equipament. Així, el Museu Casteller es prepara ja per a la seva obertura, com a nou equipament cultural i turístic que vol ser un referent museístic del món dels castells i un espai obert per a la interpretació i promoció del fet casteller. A més d'aquests actes, a l'octubre i coincidint amb la Fira de Santa Úrsula de Valls, el Museu Casteller celebrarà activitats populars obertes a la ciutadania i a totes les colles castelleres del país.

El museu és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El projecte ha permès crear un centre museístic i d'experiències singular i innovador al cor del barri Antic i a toca de la plaça del Blat, Km0 del fet casteller. El visitant podrà sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d'història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La venda d'entrades està habilitada a través del portal web del museu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: