Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Un govern al Vendrell, sense visió de ciutat"

Opinió Antonio Garcia Leal
Diumenge, 23 Gener 2022 02:11

“Acabaré dient que en aquesta ciutat està dirigida per gent que l’únic rumb que té fixe, és el de tornar a guanyar les eleccions, i el que menys l’importa és el model de ciutat que estan construint”

Dintre del marc de canvis al qual estem assistint al Vendrell, ens trobem que l’equip de govern local, ha tirat endavant les dues darreres legislatures
una sèrie de propostes megalítiques, i faraòniques que estan transformant el poble urbanísticament i que serviran per que el nostre alcalde pugui passar aquest darrer any i mig de mandat, inaugurant obres com feien els polítics del anys vuitanta i noranta, en un exercici de vella política i que no aporta solucions a problemes que existeixen a la nostra ciutat.

El primer que caldria dir es que tenint un alcalde a temps parcial, que viu del titular i que no té un pla de ciutat clar i definit, perquè no hi ha un pla d’acció de govern pel mandat aprovat pels tres grups que conformen el Govern. Dit això el que m’agradaria deixar palès en aquest article, és que mentre els recursos econòmics de l’ajuntament es gasten sense pensar en les necessitats reials que millorin la qualitat de la vida de la gent, podeu trobar exemples com aquesta pantalla ficada al ben mig de Doctor Robert perquè el batlle surti dintre del decorat en el que viu o les obres del carril bici que estan fetes sense plantejament seriós de les necessitats en aquest aspecte.

Ens trobem que l’equip de govern no arregla les coses que farien millor la vida de la ciutadania de Vendrell, per exemple, gastar 8000 € per arreglar els problemes de drenatge de l’aparcament públic del Puig o acabar amb el toll que es forma a carretera de Valls que els alumens del Col·legi Angel Tobies han d’esquivar cada vegada que plou. Han sigut capaços de dissenyar erròniament un carril bici per l’artèria més transitada de la nostra vila, travessant una estació d’autobusos pel mig, però no volem arreglar la situació d’accessibilitat i seguretat del centre cívic l’Estació que té una vorera pintada a la calçada per evitar l’obstacle que suposa la mateixa escala. Tenim diners per Droms i cursets de Droms i tenim diners apartats per càrrecs de confiança que no s’han proposat, però no tenim diners per millorar la Rambla Josep Cañas tal com van demanar des de l’associació de veïns del Tancat.

accés rampa centre cívic El Vendrell

Tenim un govern sense full de ruta ni rumb clar, i un grup majoritari al Govern, el de PSC, que té un líder a temps parcial i un projecte de ciutat desconnectat de les realitats i les necessitats de la gent. Tenim una ciutat construïda a pedaços que té els barris desconnectats entre sí, per la manca de visió dels nostre equip de govern. Aquesta ciutat està dirigida per gent que en comptes de tenir propostes, a vegades té ocurrències sense cap fil conductor, i per posar un bon exemple, podeu veure l’ocurrència de convertir l’edifici inacabat del casal d’avis que hi ha al Tancat, en les dependències de la Policia Local això l’han tret de la màniga ara, mentre no expliquen que cada any des de l’any 2008, paguem 13000 € en mòduls de les actuals dependències de la Policia Local.

Altre exemple d’ocurrència, la tenim en l’idea de gastar 1,6 milions d’euros en unes noves dependències de l’empresa d’aigües posant el terreny l’ajuntament, mentre hem recordar tenint dèficits molt grans en la xarxa d’abastament d’aigua i els pous. Cal dir que tenim uns governants, que en comptes de fer tenir un pla clar d’inversions en la xarxa d’aigües que ha de fer l’empresa publica per millorar-la i reduir les fuites, fan obres a la xarxa en funció dels carrers que volem arreglar.

Acabaré dient que aquesta ciutat està dirigida per gent que l’únic rumb que té fixe, és el de tornar a guanyar les eleccions, i el que menys l’importa és el model de ciutat que estan construint. Per aquest motiu des de la societat civil i en tots els àmbits treballarem de forma incansable per tenir una bona ciutat, amb una visió de conjunt.

Antonio Garcia Leal

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: