Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils mostra la seva solidaritat amb la donació de sang amb una nova campanya especial

El Centre Cultural de l’Ajuntament Cambrils rebrà els donants el 5 i 6 d’agost

Imatge d'arxiu d'una campanya anterior de donació de sang Imatge d'arxiu d'una campanya anterior de donació de sang ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Agost 2020 21:03

El Centre Cultural de Cambrils acollirà una campanya de donació de sang especial els propers dies 5 i 6 d’agost, de 17 a 21 hores. Cambrils és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma i el passat abril ja va acollir una campanya.

Les persones que vulguin participar a la campanya del 5 i 6 d’agost han de reservar hora prèviament a l’enllaç del Banc de Sang. A més, el formulari per donar sang es pot descarregar des d’aquest enllaç des de casa i portar-lo ja emplenat.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, i parts amb complicacions, entre altres.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: