Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Geoportal de Reus inclou la ubicació dels desfibril·ladors de la ciutat

El web permet comprovar on estan instal•lats un total de 54 desfibril•ladors situats en tota la ciutat

Imatge del Geoportal municipal de Reus amb tots els punts on hi ha desfibril·ladors a la ciutat Imatge del Geoportal municipal de Reus amb tots els punts on hi ha desfibril·ladors a la ciutat CEDIDA
Tecnologia Redacció Infocamp
Divendres, 14 Desembre 2018 10:02

El Geoportal municipal de Reus inclou des d’aquest dijous un mapa amb la ubicació exacta de 54 desfibril·ladors repartits per tota la ciutat, tant en dependències municipals com altres espais. El Geoportal és el mapa web de la ciutat que integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de Reus amb serveis avançats de localització, i informació cartogràfica. L’apartat de serveis del Geoportal permet fer la cerca dels desfibril•ladors a través de dos apartats, un per als que es troben a indrets de titularitat municipal i un altre per a la resta.

El desfibril·lador extern automàtic (DEA)

El desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un equip que compta amb un sistema computeritzat d'anàlisi del ritme cardíac que monitoritza el ritme del cor i, quan cal, allibera un xoc elèctric sense necessitat que la persona que l'utilitzi sàpiga reconèixer els ritmes cardíacs. El seu maneig és senzill, ja que únicament s'han de posar els elèctrodes adhesius que porta l'aparell a la persona que ha patit una aturada cardíaca.

El DEA permet fer front a parades cardíaques de manera imminent. La utilització de l’aparell és molt simple i tot el procés a seguir ve explicat en les instruccions. Cada DEA està connectat amb el 112 i quan es fa ús de l’aparell es contacta amb el servei d’emergències automàticament.

Aquest instrument és el remei més eficaç per guanyar segons durant un col•lapse cardíac provocat per fibril•lació ventricular. En aquesta malaltia, responsable de la mort sobtada cardíaca, el temps d'espera és fonamental, ja que per cada minut que passa una persona que pateix una aturada sense utilitzar un desfibril•lador, les seves possibilitats de sobreviure disminueixen entre un 7% i un 10%. Segons la Societat Espanyola de Cardiologia, als Estats Units i el Regne Unit, ha aconseguit recuperar fins a un 25% de casos en què la mort sobtada era el desenllaç més que previsible. Per aconseguir aquest alt percentatge, assenyalen els experts, només cal que el dispositiu s'activi en els cinc minuts següents a patir un accident cardíac.

Instal·lació d'un dels desfibril·ladors a Reus

centrecívic

Ampliació de la xarxa DEA a Reus

Amb el desenvolupament i publicació d’aquest mapa l’Ajuntament de Reus continua la seva tasca per instal•lar i donar a conèixer els desfibril•ladors externs automàtics (DEA) que existeixen arreu del municipi. En els darrers mesos la xarxa de DEA s’ha ampliat amb la instal•lació de 6 aparells als centres cívics de la ciutat. A més, diferents vehicles de la Guàrdia Urbana estan dotats amb aquests dispositius d’atenció a casos de crisi cardíaca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: