Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Institut Pere Martell amplia les competències dels alumnes amb un simulador de manteniment de la petroquímica

'Dualiza' és un projecte en què els alumnes que en un futur treballin en la petroquímica simulen les operacions de manteniment que es fan a la indústria tarragonina

El projecte vol que els alumnes que en un futur treballin en el món de la indústria adquireixin unes competències professionals mitjançant uns entrenadors que simulen les operacions El projecte vol que els alumnes que en un futur treballin en el món de la indústria adquireixin unes competències professionals mitjançant uns entrenadors que simulen les operacions INS PERE MARTELL
Tecnologia Redacció Infocamp
Dimarts, 25 Desembre 2018 18:33

L’Institut Pere Martell conjuntament amb el CIFP La Laboral de Gijón i l’Associació d’empreses de serveis de Tarragona (AEST) han desenvolupat un innovador projecte dins de la convocatòria d’ajudes que promou l’associació de centres de FP Empresa i Bankia.

El projecte vol que els alumnes que en un futur treballin en el món de la indústria adquireixin unes competències professionals mitjançant uns entrenadors que simulen les operacions, que posteriorment hauran de realitzar en el manteniment de la petroquímica de Tarragona. Aquests entrenadors són llocs de treballs en els quals es fan les mateixes actuacions que faria un industrial químic, però en aquesta ocasió, practicades a l’institut.

Aquest dijous l’institut ha acollit l’acte de clausura del projecte Dualiza 2018, al que ha assistit el coordinador territorial de FP, Francesc Puiggener; el president de l’AEST, Javier Almandoz, representants de l’associació empresarial, de l’AEQT i d’empreses com DOW i Grupo Navec – els quals han cedit material per a construir els entrenadors–.

Dualiza 2

Una forma d’aprenentatge diferent

Un dels propòsits que recull Dualiza és augmentar, mitjançant la implicació i l’aliança de les empreses i el centre educatiu, l’ocupació dels futurs professionals del sector, dotant-los de noves competències per tal que arribin molt més preparats a les empreses, i la requalificació de les persones que ja estan treballant en el manteniment industrial a Tarragona.

Aquesta metodologia de treball fa que també creixi la motivació tant de l’alumnat com del mateix professorat, ja que realitzen activitats reals basades en la forma de treballar en l’àmbit del manteniment industrial.

Amb aquest projecte s’han aconseguit establir les bases d’una innovadora manera de formar i treballar mitjançant els entrenadors, que s’aniran adaptant cada cop més a les empreses del sector industrial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: