Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Portal de Dades Obertes de Tarragona ja està disponible per a la ciutadania

L’Ajuntament de Tarragona posa a disposició de tothom les dades gestionades per l’administració pública / L’objectiu és que es generin productes i serveis d’utilitat per la societat

Pau Pérez, conseller de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Tarragona, i Josep Baudí, cap del Servei de les TIC, durant la presentació del Portal de Dades Obertes Pau Pérez, conseller de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Tarragona, i Josep Baudí, cap del Servei de les TIC, durant la presentació del Portal de Dades Obertes EVA HIDALGO
Tecnologia Eva Hidalgo
Dijous, 17 Gener 2019 12:31

L’Ajuntament de Tarragona ha volgut ampliar la seva oferta d’informació transparent amb la creació del Portal de Dades Obertes. “Avui comencem a donar més informació i més sistematitzada en un altre format, que és reutilitzable perquè es puguin treballar aquestes dades i generar eines d’economia digital”, explica el conseller de Serveis Centrals, Pau Pérez.

Les dades obertes és tota aquella informació posada a disposició de la ciutadania en formats estandarditzats, oberts i reutilitzables. Aquestes són essencials per la transparència, aportant valor públic i riquesa. La informació oferta està disponible per totes les persones, i es poden crear serveis tant de pagament com gratuïts.

La idea d’aquest portal és posar a disposició de la ciutadania totes les dades gestionades per l’administració pública, d’una forma oberta i fàcil de reutilitzar. L’objectiu que es persegueix és que aquestes dades siguin reutilitzades, ja sigui mitjançant algú que vulgui oferir un servei o la creació d’una app gràcies a la integració de les dades emprades.

El web permet a la ciutadania fer propostes de dades a ser obertes i fer una cerca de dades de forma categoritzada: cultura i oci, demografia, economia, medi ambient, salut, sector públic, societat i benestar, transport, treball i, urbanisme i infraestructures. Les dades es troben disponibles en brut per facilitar el seu tractament i filtrament a voluntat de l’usuari; en format de taula, gràfic o mapa.

1

Les dades aniran automatitzant-se periòdicament per facilitar informació acurada. “Això permet donar immediatesa. Per exemple, la disponibilitat dels històrics d’ocupació d’aparcaments facilita que algú pugui crear una aplicació a partir d’aquestes dades i donar informació real i en viu sobre l’estat dels aparcaments”, ha comentat Pau Pérez.

El Portal de Dades Obertes permetrà a les persones i empreses treure el màxim partit dels productes i serveis prestats basant-se en la reutilització de la informació pública.

Podeu accedir al Portal de Dades Obertes en aquest enllaç

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: