Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La tecnologia dron, cada cop més a prop de Repsol

La companyia està analitzant i testant les aplicacions a curt termini dels drons per millorar els seus negocis i reduir els riscos laborals

La primera prova de Repsol amb un vehicle autònom submarí es va efectuar el passat gener al complex industrial de Tarragona La primera prova de Repsol amb un vehicle autònom submarí es va efectuar el passat gener al complex industrial de Tarragona REPSOL
Tecnologia Redacció Infocamp
Dimarts, 13 Agost 2019 18:24

Repsol està desenvolupant un programa per analitzar i testejar les aplicacions a curt termini de la tecnologia dron en els seus negocis. La revisió d'instal·lacions submarines utilitzant un vehicle autònom o de complexes estructures de canonades amb drons aeris són les últimes proves de concepte que s'han realitzat amb aquesta tecnologia, que pot millorar l'eficàcia i l'eficiència, a més de reduir riscos laborals.
 
La primera prova de Repsol amb un vehicle autònom submarí) es va efectuar el passat gener al complex industrial de Tarragona, a Instal·lacions Marines, on s’ubica el pantalà. L'objectiu era analitzar el seu rendiment en les inspeccions visuals del pantalà del port i la Sealine, la línia de canonades de dos quilòmetres de longitud que connecta la refineria amb els vaixells.

Així, els drons ja ofereixen unes prestacions per permeten instal·lar una àmplia gama de càmeres i sensors ajustats a la informació que desitgi obtenir.

Inspeccions submarines amb everis ADS

La primera prova de Repsol amb un vehicle autònom submarí es va efectuar el passat gener al complex industrial de Tarragona. L’objectiu era analitzar el seu rendiment en les inspeccions vosials del pantalà del port i la sealine, la línia de canonades de dos quilòmetres de longitud que connecta la refineria amb els vaixells.

Amb el potencial d’aquesta tecnologia, i mentre es realitzen diferents proves i anàlisis, la companyia s’està preparant per utilitzar de forma regular els drons per les seves operacions, dissenyant el model de servei que regularà el seu ús intern.

Machine learning’ per descobrir la corrosió

Una altra prova del concepte es va realitzar en un complex industrial de Puertollano amb un dron aeri que portava a sobre una càmera de alta resolució i sensors tèrmics. El trajecte inspeccionat va tenir una longitud de 350 metres i 3 nivells de canonades on. Així, es va comprovar que, a través del machine learning, es pot arribar a inspeccionar el nivell de corrosió de les instal·lacions de manera més ràpida i amb més freqüència.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: