Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'artista Nuri Mariné il·lustra la felicitació de Nadal de l'Ajuntament de Cambrils

La pintora ha reinterpretat el pessebre tradicional de manera lliure i hi ha incorporat elements molt cambrilencs

L'artista Nuri Mariné i l'alcalde Oliver Klein mostren la postal nadalenca de l'Ajuntament de Cambrils L'artista Nuri Mariné i l'alcalde Oliver Klein mostren la postal nadalenca de l'Ajuntament de Cambrils AJUNTAMENTE CAMBRILS
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Desembre 2022 10:08

L'artista cambrilenca Nuri Mariné és l'autora de la il·lustració de la felicitació de Nadal de l'Ajuntament de Cambrils, que s'envia físicament o digitalment des d'alcaldia a diferents entitats i organitzacions per desitjar bones festes i bon any 2023.

Mariné explica que "la postal està pensada en clau nadalenca però amb la idea que es pugui contemplar durant tot l'any". Per això, l'artista ha reinterpretat el pessebre tradicional de manera lliure i laica i hi ha incorporat elements 100% cambrilencs que evoquen les figures i l'escenari del naixement.

A la il·lustració hi ha representats molts sectors cambrilencs com la pesca, la pagesia, la restauració, el comerç o el turisme, i s'hi poden trobar edificis i paisatges emblemàtics com el Celler de la Cooperativa, la Torre del Port, l'Ermita, el campanar de l'església de Sant Pere, la platja, el pi rodó o una magnòlia decorada de Nadal, entre altres sorpreses. L'original pessebre, il·luminat per l'estel i els llums de Nadal, no oblida un punt crític amb un caganer molt especial.

La felicitació està signada per l'alcalde, Oliver Klein, i a la portada inclou el següent text: "Donar forma als somnis, bategar amb noves il·lusions, omplir d'optimisme les nostres vides, gaudir de la lluminositat dels dies bons. Fem el 2023 el primer any del millor futur per cadascú i cadascuna de nosaltres i per Cambrils".

L'artista Nuri Mariné

Nuri Mariné Vidal treballa com a autònoma al seu propi taller de pintura, situat al carrer Verge del Camí, on crea les seves obres i fa classes de pintura i comprensió artística.

L'artista cambrilenca ha exposat a París, Londres, Tavira, Madrid, Tarragona, Reus i Cambrils entre altres. Alguns dels seus treballs més destacats han estat el conte il·lustrat pel llibre "Aquell regust d'ampla llibertat" editat per Cossetània el 2008, el Cartell de la Fira Multisectorial de Cambrils el 2009, el Mural a la Façana del local de les entitats festives de Cambrils i les escenografies de la Companyia de teatre La Tremenda el 2010.

El 2011 va fer les il·lustracions del conte "Un món esberlat, un món apedaçat" per l'Ajuntament de Reus i les il·lustracions pel merxandatge del Patronat de Turisme de Cambrils. També va pintar el projecte de l'Esport Saludable per tot el Passeig de Ponent i darrerament el mural sobre el procés del Vi a Vinyols i els Arcs.

Ha estat monitora de diferents tallers de pintura com la Universitat Laboral de Tarragona, l'Ajuntament de Cambrils, Col·legi La Salle i l'IES Mas Clariana de Cambrils i de diferents associacions culturals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: