Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cornudella recull signatures contra el tancament sobtat de l'únic caixer automàtic del poble

L'Ajuntament exigeix al BBVA que mantingui l'oficina i traslladarà el cas al Parlament, a la Generalitat i al Síndic de Greuges

L'oficina es traslladarà del poble el proper 22 de maig L'oficina es traslladarà del poble el proper 22 de maig CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Mai 2017 08:03

L'Ajuntament de Cornudella de Montsant va iniciar dijous una campanya de recollida de signatures contra la decisió unilateral de l'entitat financera BBVA de tancar l'única oficina que té a la població, que compta amb l'únic caixer automàtic que hi ha al poble.

Després de dècades de disposar de caixer automàtic i d'oficina bancària, procedent de l'antiga Caixa Tarragona, BBVA ha decidit ara tancar-la sense ni tan sols comunicar-ho a l'Ajuntament i sense oferir alternatives.“És una mesura inacceptabe”, ha afirmat l'alcalde, Salvador Salvadó, que ha demanat “explicacions” a l'entitat i ha exigit que no es faci efectiu el tancament. “L'entitat financera s'ha limitat a penjar aquest dimarts una nota a la pròpia oficina parlant de trasllat a partir del 22 de maig, sense donar exlicacions i avisant només 15 dies abans del tancament”.

La decisió del BBVA “ha causat una ola d'indignació al poble. Deixa indefensos pensionistes, jubilats, comerços, veïns i turistes”, ha recordat Salvadó. “Sembla que el BBVA no sap que a Cornudella ha augmentat la població els darrers anys i que al terme es viu un boom turístic, convertint-se en una de les principals poblacions turístiques d'interior de Catalunya”, especialment per l'atractiu de Siurana. “Els turistes i escaladors que viguin a Siurana no tindran caixer automàtic. Això és molt negatiu també per al comerç”.

“A partir d'ara, els cornudellencs i cornudellenques hauran d'anar a les Borges del Camp, 25 quilòmetres avall, per fer qualsevol gestió, retirar diners o ingressar-los. I els pensionistes s'hauran de buscar la vida. És totalment intolerable. Sembla que el BBVA ens vulgui condemnar a la pobresa”.

L'Ajuntament es dirigirà al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i al Sìndic de Greuges de Catalunya per exposar aquest “intolerable espoli”, que suposa “una exclusió bancària pel fet de ser un poble”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: