Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Plantada de safrà i vista de constel·lacions per la Festa Major de Montblanc

Les entrades per participar en aquestes activitats el 2 de setembre en el marc de #Safrània365 ja estan a la venda a partir de 2 euros

Families gaudint de la tradicional plantada de safrà Families gaudint de la tradicional plantada de safrà AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Agost 2023 20:30

El dissabte dia 2 de setembre hi ha previstes dues activitats del calendari #Safrània365 en el marc de la programació de la Festa Major de Montblanc. Es tracta de la plantada de safrà i la passejada nocturna i constel·lacions, les quals ja fa anys que se celebren i s’adrecen a públics ben diferents.

Detalls dels esdeveniments

La plantada de safrà tindrà lloc el dia 2 de setembre a les 9 h. Els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions a l’aire lliure d’Aromis de Montblanc. Ho faran acompanyats de Joan Cartanyà, productor de safrà qui fa més d’una dècada va recuperar aquest conreu a la Conca de Barberà.

Aquesta activitat s’adreça al públic familiar i vol donar a conèixer el safrà (espècia tradicional a la comarca) i aprendre a tenir-ne cura fins a la recollida de flors al novembre, quan es celebrarà la collita i el taller d’esbrinament de flors.

En acabar, els participants gaudiran d’un esmorzar de productes de proximitat i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat té el preu de 5 € per als majors de 12
anys i de 2 € per als infants d’entre 4 i 12 anys i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

El mateix dia a les 20.30 h es tornarà a fer la Passejada nocturna i constel·lacions de la mà del divulgador astrònom Alexandre Bonanit. Al voltant
del Mas de la Sabatera, a mig camí entre Montblanc i Prenafeta, es descobriranl es espècies nocturnes i els conreus, amb una introducció a l’astronomia a partir d’un  recorregut naturalista nocturn. També hi haurà una sessió de la mitologia, llegendes i contes que porten associades.

Els interessats a dur a terme l’activitat es poden inscriure al web www.montblancmedieval.cat. Hi ha un preu únic per participar de 5 €. L’activitat té un aforament limitat i per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: