Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Color, música i gentada

Prop de 30.000 persones viuen a Tarragona un carnaval amb els contes i els superherois com a protagonistes de bona part de les temàtiques

Les comparses han impregnat de colors i fantasia la Rua de l'Artesania de Tarragona Les comparses han impregnat de colors i fantasia la Rua de l'Artesania de Tarragona JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Cultura Albert Morera
Dissabte, 25 Febrer 2017 21:37

Plomes, lluentons i coreografies assajades al detall, han estat les grans protagonistes de la Rua de l’Artesania de Tarragona, que ha comptat amb uns 3.000 participants. L’acte més esperat del Carnaval 2017 ha arribat amb 26 comparses que ho han donat tot per fer gaudir als milers d’espectadors que veien la rua en el nou recorregut d’enguany. Les comparses han sortit, com és habitual, des de l’avinguda Ramón y Cajal, han deixat de banda les coques de la Rambla Nova per enfilar-se cap a l’avinguda Catalunya, davant del campus de la Universitat Rovira i Virgili, nou punt d’arribada del carnaval.

Aquest any els tarragonins han pogut veure finalment els Jocs del Mediterrani, però no com una competició d’esportistes, sinó com uns jocs de disfresses i balls a càrrec de la comparsa Aerodance. També han viatjat al passat veient més de cent viquings de Som i Serem, diferents tipus d’indis amb les seves corresponents plomes i, fins i tot, han pogut gaudir de balls country i vestits de saló a càrrec d’Aquí Hi Ha Marro. A més, els espectadors de la rua han pogut tornar a reviure l’època de les vedettes espanyoles dels anys 60 o inclús de la mitologia dels homes llops.

Els contes de fantasia infantil han estat una de les temàtiques més utilitzades, encarnant la reina de Cors o el barret d’'Alicia en el País de les Meravelles', així com el carruatge daurat de la ventafocs de Cromatic Fusion, la guanyadora de la Disfressa d’Or d'enguany. El públic també ha aplaudit moltíssim l’àliga carnavalera de Fotem-li Canya i les capes de 'Batman' de Colours Fantasy, comparsa que va recrear els diferents personatges dolents que surten els còmics del superheroi de 'Gotham'.

La Concubina, sense música

La Rua de l’Artesania, com és tradicional, ha acabat amb els sèquits del Carnestoltes i la Concubina. La reina del carnaval ha protagonitzat la nota negativa de la jornada ja que la seva comparsa, Disc 45, tot i l'energia que desprenien els seus 90 robots, ha hagut de fer tot el recorregut sense música ni llum, a causa d'una avaria produïda a la font d'alimentació.

Enguany, com a novetat, les dues comparses guanyadores rebran 800 euros i 500 euros, respectivament, i així mateix també s'ha aprovat el canvi en el criteri per concedir el premi honorífic "participació", que a partir d'ara reconeixerà la comparsa que assisteixi a més actes del Carnaval i amb més persones.

El Carnaval encara continua

Aquest diumenge, a les 19h, tindrà lloc la Rua de Lluïment, on les comparses més espectaculars portaran les millors gales per a que els tarragonins i tarragonines puguin tornar a gaudir de les millors disfresses d’aquest Carnaval. A l’endemà dilluns, arribarà el torn del 12è Certamen de Drag Queens & Drag King al Teatre Metropol on també es representarà el judici del Rei Carnestoltes. L’espectacle començarà a les 21h i es preveu que finalitzi a les 23:30h per, posteriorment, donar pas a la festa Drag Queen que s’organitzarà al Totem Cafè.

El dimarts, 28 de febrer, al matí, la Mascarada del Dol i dels Ministrers del Camp i del Llamp faran el recorregut des de l’Antic Ajuntament de la ciutat en direcció a la Plaça la Font, per acabar al Mercat Central compartint amb tothom el moment més trist: la mort del Carnestoltes. Ja per la tarda, es procedirà al lliurament del Testament a Llucifer, el notari reial i, després de la lectura d’aquest, es durà a terme l’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bota encesa pels Cremallers. Tot seguit, i ja com a cloenda, es procedirà al veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: