Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra presidirà l'acte de cloenda del centenari de la Biblioteca Popular de Valls

L'acte ciutadà que rememorarà la festa inaugural de l'any 1918 tindrà lloc aquest dissabte 23 de juny, a les 12h, al davant mateix de l'edifici noucentista

Interior de la Biblioteca Popular de Valls (1918) Interior de la Biblioteca Popular de Valls (1918) PERE CATALÀ PIC / ARXIU MUNICIPAL DE VALLS - FONS PERE MIALET
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 22 Juny 2018 16:14

La Popular commemorarà aquest dissabte dia 23 de juny els seus cent anys de vida recordant l’acte amb el que la ciutat li va donar la benvinguda ara fa just un segle. Com en aquella històrica jornada del 23 de juny de 1918 que va aplegar a centenars de vallencs, l’acte institucional i alhora festiu per commemorar l’efemèride tindrà lloc davant mateix de l’edifici noucentista que va projectar Lluís Planas i que ha esdevingut tot un símbol al ser la primera de les biblioteques construïdes per la Mancomunitat de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presidirà la celebració aquest dissabte, a partir de les 12 del migdia, en un acte que comptarà, entre altres autoritats, amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde de Valls, Albert Batet. La festa serà sobretot popular i com ara fa cent anys, els Gegants arribaran a la biblioteca en cercavila i també, com el 1918, hi participaran els Xiquets de Valls. Totes les corals de Valls –Cor Audite, Suite Cor, Espinavessa, Cors Alegres, Terpsícore i Aroma Vallenca- se sumaran a la commemoració amb les seves veus, a més de la participació en altres moments de l’acte del músic Jordi Jubany.

A la celebració també hi participaran els escriptors vallencs Margarida Aritzeta i Lluís Figuerola, en una commemoració en la que també es vol homenatjar a les bibliotecàries que ha tingut la Popular, autèntiques protagonistes que han fet possible que Valls hagi gaudit de cent anys ininterromputs de servei públic de biblioteca. La coneguda actriu i televisiva presentadora Txe Arana serà l’encarregada de conduir la commemoració.

Com fa cent anys

Per rememorar també la festa inaugural de 1918, la façana de la Popular es decorarà amb garlandes vegetals i, a la vegada, es repartiran entre els assistents barrets que recordaran els que fa cent anys utilitzaren els vallencs per protegir-se del sol i seguir la celebració d’obertura de la biblioteca.

Amb l’acte d’aquest dissabte, Valls tanca la commemoració del Centenari de la Popular que, des de principis d’any, ha impulsat una comissió formada pel Museu de Valls, l’Arxiu Municipal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca Carles Cardó, la Xarxa de Cultura i l’Ajuntament de Valls. Entre les activitats més destacades ha sobresortit l’exposició commemorativa o l’espectacle nocturn de llum i colors que, amb motiu de la Nit dels Museus, es va celebrar el mes de maig. Amb motiu de la commemoració s’ha editat el llibre 'La Biblioteca Popular de Valls', obra de Laura Canalias, Lluis Cuspinera, Jep Martí, Jordi París i Núria Ventura que repassa al detall la història de la primera biblioteca construïda per la Mancomunitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: