Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou obre convocatòria pel primer premi literari ‘Jaume I’

La iniciativa busca fomentar la creativitat literària al voltant de la figura històrica de Jaume I "El Conqueridor" i el seu impacte en la història de Catalunya

Cartell del primer Premi Literari "Jaume I" Cartell del primer Premi Literari "Jaume I" CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 01 abril 2024 16:00

L'Associació Cultural i d'Esbarjo Jaume I de Salou ha anunciat la convocatòria del primer Premi Literari "Jaume I", una iniciativa que busca fomentar la creativitat literària al voltant de la figura històrica de Jaume I "El Conqueridor" i el seu impacte en la història de Catalunya. El concurs està obert a escriptors majors de 13 anys de qualsevol nacionalitat, amb obres en o català o castellà.

El certamen acceptarà relats curts, tant verídics com novel·lats, que hauran de ser inèdits, originals i individuals. Els treballs hauran de girar entorn de Jaume I i les seves conquestes de Mallorca i València, iniciades des del Poble de Salou, oferint així una plataforma per a la divulgació de la rica història local.

Categories

Les categories del concurs inclouen Juvenil (de 13 a 17 anys), Adolescent (de 18 a 25 anys) i Adult (a partir de 25 anys), amb premis específics per a cada grup d'edat. Els guanyadors rebran un trofeu, un diploma i la publicació del seu relat en un llibre d'antologia que recollirà els millors treballs del concurs. A més, tots els finalistes i premiats rebran un exemplar d'aquesta antologia i un diploma de participació.

La convocatòria per a presentar obres comença el 20 de febrer de 2024 i finalitza el 30 de maig de 2024. Els interessats hauran d'enviar els seus relats per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., seguint les bases específiques publicades per l'organització.

Lliurament de premis

L'entrega de premis tindrà lloc el diumenge 8 de setembre de 2024 a Salou, on els guanyadors hauran de recollir el seu guardó personalment, tret que comuniquin a l'organització la seva impossibilitat i nomenin un representant.

Aquesta iniciativa no només pretén promoure la literatura i la història, sinó també posar en valor la figura de Jaume I i el seu llegat, estretament lligat a la regió de Salou i el seu entorn. Amb el suport de l'Associació Cultural i d'Esbarjo Jaume I, el Premi Literari "Jaume I" promet esdevenir un esdeveniment destacat en el calendari cultural de Salou i un punt de trobada per a amants de la literatura i la història de totes les edats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: