Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Trepidant', la novel·la negra de Jordi Mas que transcorre a Tarragona

L'autor signarà llibres aquest dimarts 23 d'abril, de les 10 a les 17h, a l'estand situat davant del Moto Club

Una instantània de Jordi Mas, amb uns exemplars de 'Trepidant' Una instantània de Jordi Mas, amb uns exemplars de 'Trepidant' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 23 abril 2024 09:58

Després del reeixit abast del llibre 'Cicatrices de agua' (6 relats d'alta intensitat), Jordi Mas Rabassa es llença, a pèl, al colpidor món de la novel·la negra. 'Trepidant' (Caligrama Editorial, 2024), en una doble edició en català i castellà, és la primera novel·la del gènere de l'escriptor barceloní resident al barri del Serrallo, a Tarragona. L'autor signarà llibres, aquest dimarts 23 d'abril, de les 10 a les 17h, a l'estand situat davant del Moto Club.

Sinopsi

Aprofitant dues figures del llibre de relats, l'inspector de la Policia governamental Jaime Suárez Rejón (La geometría imposible), i el cuiner Emilio Rodríguez Pérez (Oscuras delicatessen), Jordi Mas els encararà en tres casos desenvolupats a la ciutat de Tarragona. Escortats, a tota hora, de diversos personatges que llueixen un particular magnetisme.

La novel·la es divideix tres parts: 'Dies de reintegrament', 'Fugint de cara' i 'La nostàlgia dolenta'. Cal accentuar diverses pàgines, on l'ús de l'argot es fa palès, tal com es parla al carrer. Sicaris impossibles, verins, canibalisme, drogues, gastronomia, prostitució i molt whisky de malta, dibuixaran el ritme al qual haurà de ballar l'inspector Suárez, repartit enmig d’uns quants bars, xiringuitos, restaurants i cellers, aquests últims productors de vi natural, esdevenint-los en l'entorn adient, on moure com una captivadora peripècia.

A més, al llarg del text, l'autor lliura una crítica negativa a la coneguda com a "gent de dalt que, fora de mesura no han mirat prim a l'hora d'emprar el poder amb lleugeresa, fent palesa la poca mà en el seu desenvolupament. Sotmetent a una societat, sens dubte, adormida".

portada Trepidant

Portada de 'Trepidant'

L'autor 

Jordi Mas Rabassa (Barcelona, 1962). Titulat en dibuix i pintura per l'Escola Massana de Barcelona (Arts i Oficis) i també, en diverses disciplines impartides per l'INEM, ara per ara,no desenvolupades, l'autor ha viatjat arreu del món on ha deixat un gran nombre d'obres plàstiques canviant, des de fa anys, la tasca professional com a creatiu gràfic. Diverses exposicions d'obra plàstica i una llarga llista de col·laboracions gràfiques, en mitjans de comunicació nacionals i internacionals, avalen el seu quefer quotidià.

Així mateix, elstreballs a l'àmbit de la producció editorial l'han consagrat com un autèntic mercenari del píxel i el vector, sempre a punt de llançar-se a qualsevol desafiament creatiu. L'afició per l'escriptura és una de les seves aptituds més personals desenvolupada, d’un mode puntual, des de la joventut.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: