Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès vol superar el 65% d’inserció laboral el 2019

Com a novetats, destaca la unificació de la borsa de treball i la figura de l'orientador laboral itinerant que evitarà als aturats dels pobles que s'hagin de desplaçar 

Acte de cloenda de la primera edició del projecte Xarxa d'Ocupació Baix Penedès i inauguració de la segona edició Acte de cloenda de la primera edició del projecte Xarxa d'Ocupació Baix Penedès i inauguració de la segona edició XOBP
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Març 2019 19:24

Aquest dimarts 12 de març s'ha celebrat al Centre Cívic L'Estació del Vendrell l'acte de cloenda de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès 2017-18 i la inauguració de la posada en marxa del nou projecte del curs 2018-19. En aquest primer any de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès les xifres són prou eloqüents: 65% dels participants han estat contractats, 73 empreses han estat contactades i s’han gestionat 90 ofertes de treball. En les tres accions de capacitació s’ha aconseguit el següent nivell d’inserció: 35.7% del Curs de Soldador/a, 66.7% del curs d’Operari/ària indústria l i logístic i 92.8% del Curs Cambrer/era de pisos.

Serveis unificats per millorar l'atenció a les persones aturades

De cara el 2019, el Projecte XOBP continuarà oferint atenció personalitzada a 75 persones (prioritàriament, majors de 30 anys i en situació d'atur des de 6 i 12 mesos) amb una metodologia d'atenció integral i intensa a les persones amb l'objectiu de recuperar la seva situació de dificultat per trobar treball, incorporant una peça clau: la figura l’orientador/a itinerant. A diferència de la temporada passada, l'orientador es podrà desplaçar a qualsevol municipi petit, tot evitant als aturats haver de personar-se al municipi gran per rebre el servei d'orientació.

Enguany destaquen les dues accions de capacitació especialitzada (120 hores cadascuna) o cursos de formació: Carnisseria - cansaladeria i preparats carnis i Operari/a de manteniment d'instal·lacions d'electricitat, fontaneria, calefacció i climatització domèstiques, que, a més, aquest any incorporen pràctiques no laborals a empreses per afavorir la inserció laboral (40 hores a cada acció). A més, com activitats de suport, en el marc dels tallers - seminaris es treballarà tant el vessant personal (autoconeixement, autoestima, autocontrol, etc.) com la interpersonal (Habilitats relacionals, comunicació, treball en equip, etc.) i professional (eines, Tècniques d'accés al mercat laboral, etc.).

De forma transversal, enguany, l’objectiu és dissenyar l’homogeneïtzació del servei de borsa de treball, de manera, que la persona només s'haurà d'inscriure una vegada perquè consti en la borsa conjunta det tots els municipis.També es millorarà a través del contacte amb les empreses la divulgació de les ofertes laborals.

Santa Oliva s'incorpora a la Xarxa

En el projecte XOBP hi intervenen tots els ajuntaments de la comarca, alguns a través dels respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit, la Bisbal del Penedès i la incorporació aquest any de Santa Oliva) i la resta -els més petits- mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès. El projecte té un cost de 198.866, subvencionat el 75% pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El 25% restant del pressupost l’aporten els 14 municipis de la comarca que participaran aquest pla.

A l’acte d’avui hi ha intervingut Eva M. Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès que ha destacat l’esforç coral de la comarca. “Aquest projecte demostra que si hi ha un objectiu comú a la comarca, és un model d’èxit a seguir per altres temes”, ha dit la presidenta.

El regidor d’Ocupació del Vendrell, Kenneth Martínez, també ha explicat la situació dramàtica que vivia el Baix Penedès durant la crisi situant la comarca a la cua de l’ocupació al país. “Ens calia un pla de xoc. Aquest programa va sorgir del Pla Estratègic Comarcal, després de fer un crit d’alarma al SOC”, recorda el regidor, que també ha posat l'accent en la impòrtància que ha tingut la Xarxa "per coordinar-nos entre tots accions per millorar l'ocupació".

Per la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha comentat durant la presentació que aquest projecte no és una qüestió cosmètica dels ajuntaments “hem ampliat mires, hem mirat la resta de la comarca. Si els municipis veïns redueixen l’atur, ens en beneficiem tots”.

Finalment, la consellera d’Ocupació del Consell Comarcal, M. Jesús Sequera, ha agraït el suport del SOC en aquesta segona edició del projecte. Aquesta va ser una idea promoguda a través d’un Consell d’Alcaldies. Va ser el primer que es va acordar fer alguna acció conjunta un únic objectiu: reduir la taxa d’atur a la comarca”, ha destacat la consellera.

La Xarxa

La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès (XOBP) és un pla pilot i innovador creat l'any 2018 per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. El projecte, en essència, pretén crear una veritable xarxa d’ocupació a la comarca amb la participació de tots els ajuntaments. S’ha generat una dinàmica de treball amb les empreses perquè utilitzin la Xarxa com a canal principal de cerca de persones candidates a ocupar els llocs de treball.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: