Francesc Martín i Núria Codina s’imposen a l'Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada

Les altes temperatures i l’increment de 17 km del circuit han marcat la setena edició de la cursa

Francesc Martín, guanyador de la prova reina de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada Francesc Martín, guanyador de la prova reina de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada CEDIDA
Dilluns, 23 abril 2018 12:32

Francesc Martín i Núria Codina s'han proclamat aquest cap de setmana campions de l'Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), en una setena edició de gran duresa per l'increment de 17km del recorregut (107km i 4600m D+) combinat amb les temperatures de fins a 30 graus a què van haver de fer front els participants. Tot plegat va comportar que més del 50% del centenar de corredors van quedar fora de combat.

Martín, procedent de Caldes de Malavella, va tenir un frec a frec amb Juan José Oliva fins a l'abandonament d'aquest; i va acabar creuant la línia d'arribada a Prades amb un temps de 13:21:01, més d'una hora i quaranta minuts d'avantatge sobre el tarragoní Mario Ortiz (15:06:18) que va assolir la segona posició per deu minuts de diferència sobre el veterà eivissenc Francisco Bonilla (15:16:12).

Només tres dones aconseguiren acabar la prova i totes elles s'endugueren el merescut premi del podi. La veterana de Menarguens, Núria Codina, s'adjudicava el triomf parant el cronòmetre en 19:46:33, més de tres quarts d'hora sobre la segona classificada, la castelldefelenca Alina Ababei (20:37:14). La guissonenca Anna Pla completava el podi amb un temps de 22:20:39.

A banda de la prova reina, s’han disputat dues curses més: la Long Trail (76,5km i 3.350m+) i la Half Trail (47,8km i 2.413m+). A la Long Trail, el rubinenc Jordi Abadia s'enduia el triomf sent l'únic en baixar de 10 hores (9:15:52), per davant del tarragoní Jordi López (10:49:27) i del pratenc Antoni Badia (11:12:29). A la categoria femenina, el triomf aclaparador de la bisbalenca Gemma Avellí (12:13:22) que, a més, fou sisena absoluta. La sabadellenca Noèlia Herrera fou segona (14:09:41) i Glòria González, de Bellvei, tercera (15:48:33).

Finalment, a la Half, victòria per a l’atleta de l’Ampolla Francesc Caballé (5:28:35), per davant de Marc Salvadó, d’Almoster (6:10:21), i del vendrellenc David Garcia (6:59:21). I, en categoria femenina, la cambrilenca Ingrid Ruiz es feia amb la victòria (6:29:35)i compartia el podi amb la vendrellenca Lois Burguès (7:03:16) i la manresana Gemma Vilajosana (8:08:39). A més, Ruiz i Burguès foren tercera i sisena absolutes respectivament.

L’UTMCD ha estat organitzada per la Secció de Muntanya de l'Agrupació Cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime i amb la col•laboració dels ajuntament de Prades, Cornudella de Montsant, Vilaplana, Albiol, Alcover, Mont-ral i Capafonts.