El Reus Deportiu Virginias empata a Sant Sadurní (4-4)

Els roig-i-negres fan un dels partits més complets de la temporada contra el CE Noia Freixenet

Marc Julià intenta desfer-se de dos jugadors del Noia Marc Julià intenta desfer-se de dos jugadors del Noia REUS DEPORTIU
Esports Jordi Benavent / Reus Digital
Diumenge, 11 Febrer 2024 18:52

El Reus Deportiu Virginias ha visitat, aquest diumenge, la pista de l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní per diputar el partit de la divuitena jornada de l'OK Lliga contra el Noia Freixenet. El duel entre reusencs i sadurninencs és un dels més atractius que es poden veure, en què el joc vistós dels dos conjunts aixeca moltes vegades de la cadira als aficionats de l'hoquei patins. El resultat ha estat d’empat a 4 gols.

Amb tot, la situació dels dos equips a la classificació és desigual. Mentre que els de l'Alt Penedès s'han consolidat en el segon lloc de la classificació, la irregularitat del conjunt que entrena Jordi Garcia, els ha portat a una delicada situació. Tanmateix, la victòria contra l'Alcoi, la imatge que els roig-i-negres van oferir dijous contra el Calafell i el bon joc desplegat aquest diumenge, ofereixen una recuperació.

A Sant Sadurní, el principal inconvenient dels de Jordi Garcia ha estat la baixa d'una de les peces importants en la creació del joc del Reus, Sergi Aragonès, qui va finalitzar el partit de la lliga europea de dijous, amb molèsties físiques. Així mateix, l’ampostí Xavi Costa ha estat baixa en el Noia per lesió.

El partit ha començat força travat, amb els dos equips decidits a portar el control del joc i plantar-se amb perill davant de la porteria rival, però sense arriscar la bola. Fins que als cinc minuts de partit, en una contraatac local, Jordi Bargalló rep la bola, l’aixeca davant de Ballart i el supera (1-0).

La rèplica del Reus, ha vingut pocs instants després, quan un fort tir de David Gelmà s'ha estavellat al pal de la porteria. Al minut 8, un altre xut de Martí Casas, des del centre de la pista, ha sorprès Blai Roca i ha tornat la igualada al marcador (1-1).

Al minut 16, Humberto Mendes ha aprofitat un rebuig de Càndid Ballart, al segon pal, per marcar a plaer, el 2 a 1 per al conjunt local. En la jugada posterior, el mateix jugador d'Angola ha vist la targeta blava per una falta sobre Guillem Jansà, però Maxi Oruste ha desaprofitat la falta directa posterior.

A partir d'aquí el partit ha entrat en una dinàmica de joc soterrani. Els àrbitres han ensenyat targetes blaves a David Gelmà per protestar, i a Marc Julià i Xavi Rovira per una topada entre els dos.

Quan semblava que els equips anirien als vestidors amb el marcador favorable als locals, el jove Guillem Jansà ha aprofitat un rebot de la bola de Blai Roca per fer un bon xut i posar l'empat a dos gols quan només restaven vuit dècimes per al descans.

Encara no s'havia jugat un minut de la represa i un fort xut creuat de Martí Casas ha posat per primera vegada el Reus Deportiu per davant de l'electrònic (2-3).

Aquest gol ha esperonat a l'equip de Jordi Garcia, que es trobava més còmode sobre la pista i ha disposat d'oportunitats per ampliar la diferència, però els pals han evitat el gol dels reusencs. Al minut 35, però, David Gelmà ha vist la seva segona targeta blava del partit i Martí Gabarró ha empatat a tres gols, de falta directa.

Aquest gol ha tornat a obrir el partit a un Noia que semblava estabornit, però el domini del joc ha continuat sent dels jugadors roig-i-negres, que finalitzaven amb perill totes les jugades d'atac. No obstant això, ha estat el Noia qui ha vist porteria, amb un xut de Toni Salvadó que ha significat el 4 a 3.

L'alegria del conjunt local només ha durat 15 segons, el temps que ha necessitat l'argentí Maxi Oruste, per fer l’empat a 4 des de dins l'àrea, amb un xut a la mitja volta.

L'emoció ha estat servida en els darrers minuts, amb ocasions clares per marcar d’ambdós conjunts, però el marcador ja no s'ha mogut i s'han repartit els punts en un partit molt emocionant.

Ara, el Reus Deportiu Virginias tindrà més d'una setmana per preparar el següent partit, que serà a casa contra l’Igualada HC, el dimecres, a les 9 del vespre.