Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La producció autòctona de faves de Valls es duplica

Presenten la segona edició de la “favatada” popular, que va esdevenir un revulsiu d’aquest conreu d’horta

El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, amb representants dels restauradors, cooperativa i pagesos, en una finca de l'Alt Camp, sobre la 2a edició de la "favatada" popular El regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, amb representants dels restauradors, cooperativa i pagesos, en una finca de l'Alt Camp, sobre la 2a edició de la "favatada" popular NÚRIA TORRES / ACN
Gastronomia ACN
Dijous, 28 Març 2019 16:41

La producció de faves a Valls s’ha vist pràcticament duplicada d’una temporada a l’altra en l’inici d’una temporada d’aquest llegum que es presenta molt bona, en comparació a l’anterior. Els escassos productors que s’hi dediquen es congratulen que, més enllà del calçot, un altre conreu d’horta molt propi del territori també tingui demanda i sigui rendible. L’embranzida la va donar, en bona part, la convocatòria d’una “favatada” popular, amb la implicació dels restauradors de Valls. Vist l’èxit ara es presenta la seva segona edició en la qual s’ha previst que se serveixin 1.500 plats de faves a la catalana a un preu popular de 3 euros -el doble de racions respecte l’any passat per donar resposta al públic assistent. Enguany com a novetat s’ha convocat un concurs de pelar faves adreçat als més petits.

Valls vol encavalcar la fi de la temporada del calçot -de novembre a abril- amb l’inici de la fava -d’abril a juny- per posar en valor la seva menja. L’Ajuntament organitza, per segon any, la “favatada” popular, una festa de caire familiar que tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a la plaça del Pati. Com en l’anterior festa, es repartiran racions de faves cuites a un mòdic preu, junt amb un plat de ceràmica de record.

A la festa hi prendrà part el gegantó infantil Lladrefaves i la novetat serà el concurs de pelar faves. La cooperativa de Valls també hi portarà els seus vins. Els tiquets es podran adquirir a partir de dilluns vinent. Amb la mateixa filosofia de posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, més d’una vintena de restaurants de Valls incorporaran a les seves cartes plats amb la fava de protagonista, de l’1 al 21 d’abril.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: