Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern prepara el pla NEUCAT a les comarques tarragonines

La reunió al CAT112 de Reus millora la coordinació i resposta dels cossos d'emergències i els gestors de les xarxes viàries davant el risc de nevades / Es disposa de 17 màquines llevaneus

Imatge d'arxiu d'una màquina llevaneus treballant en una carretera propera a la Febró (Baix Camp) Imatge d'arxiu d'una màquina llevaneus treballant en una carretera propera a la Febró (Baix Camp) ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dilluns, 19 Novembre 2018 17:10

El Govern ha presentat quest dilluns, a l'edifici del CAT112 de Reus, les novetats de la campanya de nevades 12018-2019 a les comarques del Camp de Tarragona. En la reunió s'han proposat millores de coordinació i resposta dels cossos d'emergències, els gestors de les xarxes viàries i les empreses subministradores de servei, i s'han detallat les actuacions previstes davant el risc de nevades. A les comarques tarragonines hi ha preparades 17 màquines llevaneus, 8 del Ministeri de Foment, 5 de la Diputació de Tarragona i 3 de la direcció general de Carreteres. 42 municipis necessiten un pla de nevades com marca el seu document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM).

Algunes de les estratègies de mobilitat del pla NEUCAT per aquesta campanya inclouen mesures concretes per als vehicles pesants com són les prohibicions de realitzar avançaments, desviaments, la prohibició de circular, o d'altres en funció de l'emergència,

Per als vehicles lleugers també es preveuen les prohibicions de circulació sense cadenes, la prohibició d'avançaments amb neu, o garantir un carril per a la circulació de les llevaneus.

El pla prioritza sempre la neteja de la xarxa viària primària i després la secundària i recorda als ciutadans que en un episodi de nevades, han d'actuar de forma responsable, reduir la mobilitat i sortir preparats amb cadenes per no posar en perill la seva integritat física ni la dels seus familiars. També han de facilitar la tasca de les màquines llevaneus i l'actuació dels serveis d'emergència.

Durant la campanya 2017-2018 es va activar el Pla NEUCAT en quatre episodis, entre febrer i març. En aquestes activacions es van fer diverses actuacions a la demarcació per a garantir les comunicacions, la neteja de carreteres i dispersió de fundents a les comarques de més altitud, a la Conca de Barberà, Priorat, Alt i Baix Camp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: