Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona incorpora 18 nous vehicles per millorar la neteja i la recollida de residus

Els canvis en el servei aniran acompanyats d'un estalvi de més de 100.000 €

Imatge d'arxiu d'un vehicle de neteja treballant al Barri del Port Imatge d'arxiu d'un vehicle de neteja treballant al Barri del Port BLOG DEL BARRI DEL PORT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Gener 2019 08:30

La recollida de residus, neteja viària i platges de Tarragona renova i amplia aquest 2019 part de la flota de vehicles amb l'objectiu de millorar el servei. Aquest 2019 s'incorporaran progressivament al carrer 18 nou vehicles, 7 de recollida de residus i 11 de neteja viària, 11 dels quals ja estan actualment al carrer. Tenint en compte que hi ha altres vehicles obsolets que seran retirats del servei, el 2019 acabarà amb 8 vehicles en servei més que al 2018.

Segons la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, l'adquisició d'aquests nous vehicles, unida a diferents modificacions dels serveis de neteja, han de suposar un major rendiment en la neteja de la ciutat en diferents aspectes com ara l'increment de la neteja dels carrers amb aigua i l'ampliació del  servei de neteja de solars municipals. A més, també es duplica la brigada de cartells i pintades i s'augmenta la partida de neteja de festes i actes d'oci, en 10.000 euros/any. al mateix temps, s’incorporen un vehicles elèctrics a la brigada de neteja d'herbes i es substitueix per un vehicle elèctric el vehicle de repàs de residus fora dels contenidors (que opera a la Part Alta).

La renovació de vehicles no suposarà un increment de la la despesa municipal a aquesta partida, sinó que comportarà un estalvi econòmic de 109.264,54 € respecte l'any anterior.

La millora del servei per un millor preu ha estat possible gràcies a la combinació de dos factors. En primer lloc, a la finalització de l'amortització de 27 vehicles (14 de neteja viària i 13 de recollida) que l'Ajuntament de Tarragona ha estat finançant des de l'any 2006. D'altra banda, la progressiva substitució de 119 illes de contenidors soterrats per contenidors de superfície, que donen un servei més eficient i ràpid, que a partir de finals d'any ha de permetre l'homogenïtzació dels serveis de recollida i tipus de contenidor a tot el terme municipal i l'optimització de la despesa.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: