Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra inicia el desplegament del nou servei de recollida de residus

Una de les novetats d'enguany és que ja s’ha ampliat amb un dia més a l’hivern la freqüència de recollida de l’orgànica a través del 'Porta a Porta' al Nucli Antic

L’empresa Nordvert és la nova adjudicatària del nou contracte de servei de recollida de residus L’empresa Nordvert és la nova adjudicatària del nou contracte de servei de recollida de residus ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Febrer 2019 10:29

L’Ajuntament de Torredembarra ja ha posat en marxa el desplegament del nou servei de recollida de residus després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic avalés l’acord d’adjudicació a l’empresa Nordvert, SL. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que fa uns dies es va formalitzar la signatura del contracte i, el dijous 7 de febbrer, va tenir lloc una reunió entre Ajuntament i empresa adjudicatària per tractar sobre la constitució de la comissió de seguiment, que vetllarà pel correcte funcionament del servei i perquè es compleixi el calendari de desplegament que finalitzarà abans de l’1 d’agost.

D’aquest calendari, cal ressaltar que abans de Setmana Santa es durà a terme la neteja de tots els contenidors i la reposició dels malmesos en totes les zones del municipi. A més, en aquests moments, ja s’ha ampliat amb un dia més a l’hivern la freqüència de recollida de l’orgànica a través del Porta a Porta al Nucli Antic.

L’adjudicació del contracte s’ha fet per 4.303.534,88 (IVA inclòs) i una durada de quatre anys amb possibilitat de pròrroga anual fins a un màxim de dos anys més.

Les principals novetats del nou contracte

Una de les novetats que es posen en funcionament gràcies al nou contracte de la brossa és la implantació d'un nou sistema de recollida als barris: el 'Porta a porta', que permet assolir un reciclatge superior al 70%, mentre que amb contenidors no s’ha pogut superar el 39% a Torredembarra. S'incrementarà la freqüència d’algunes recollides com la de la matèria orgànica per evitar olors.

El material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà de xip identificatiu als contenidors d’orgànica (FORM) i les bosses d'envasos per fer el seguiment de la millora del reciclatge i per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions en la taxa si realment reciclen.

Pel que fa a la poda, passarà a recollir-se diumenge i dilluns, i amb saques de runa (big-bags) i camió amb ganxo.

A partir d'ara, la recollida comercial inclourà la dels envasos i l'empresa farà íntegrament la d’orgànica (FORM) i la de vidre i cartó comercials, atès que fins ara una part la feien els brigades ambientals.També s'ha previst una recollida diferenciada dels voluminosos que permeti reutilitzar allò que encara és aprofitable amb finalitats socials.

El nou contracte també permetrà incorporar nous contenidors i, a poder ser, de diferent model per evitar els problemes dels actuals (es trenquen amb facilitat amb el vent). S'han definit de manera exhaustiva els sistemes de neteja que, en la part externa de contenidor, s'haurà de fer obligatòriament a mà.

Finalment, els veïns i veïnes també veuran millores en les prestacions del sistema de seguiment diari amb geolocalitzador de vehicles i contenidors que permetrà controlar millor el servei prestat per l’empresa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: