Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca renova el contracte de neteja i recollida de residus per afrontar els nous reptes mediambientals

La renovació del parc mòbil de vehicles i maquinària, l'ús de contenidors mòbils al Centre Històric i la millora de la neteja de les platges, entre les millores

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el regidor Josep Troquero, han visitat el nou parc mòbil de vehicles L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el regidor Josep Troquero, han visitat el nou parc mòbil de vehicles JOSEP CARTANYÀ
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dilluns, 23 Gener 2023 12:28

"Les ciutats s'han de gestionar bé, sobretot, en tres àmbits: la neteja, la gestió d'espais verds i la seguretat". Amb aquesta declaració d'intencions, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat l'accent en la importància que té per la ciutat el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus amb l'empresa Urbaser, que té 10 anys de durada i un pressupost anual de 4,36 MEUR. Entre les millores que ofereix el nou contracte de "Vila-neta", hi ha la renovació total del parc mòbil i de vehicles i maquinària; la dotació de contenidors mòbils al Centre Històric, amb les cinc fraccions de recollida domèstica, l'increment de freqüències de recollida en general i les millores introduïdes en el servei de neteja de la platja de la Pineda i del servei de deixalleria a tot el municipi.

A diferència de moltes poblacions que van optar en el seu dia per la implantació general del sistema de contenidors soterrats, l'alcalde de Vila-seca s'ha congratulat de l'aposta feta l'any 2009 per adaptar el sistema de contenidors de superfície, que l'ha convertit en un municipi capdavanter en els índex de recollida selectiva: 53,2%, per sobre de la mitjana catalana (46,6%) i de la resta de municipis veïns. Després de superar amb bona nota l'objectiu marcat per la Unió Europea en percentatge de recollida selectiva pel 2020 (50%), la previsió és assolir l'objectiu per a l'any 2025 (55%). Per aquests motius, Pere Segura ha afirmat que "fins que no hi hagi un model d'èxit molt clar, mantindrem el sistema de contenidors".

camions Vilaneta

Contenidors mòbils al Centre Històric

Una mostra del caràcter innovador de Vila-seca és l'aposta per dotar el Centre Històric amb contenidors mòbils, exclusius pel municipi, amb les cinc fraccions de recollida domèstica i amb vehicle elèctric. Es tracta d'un sistema mixte entre el Porta a Porta i el de contenidors de superfície que consisteix en la recollida diària de les diverses fraccions en contenidors, però amb la retirada d'aquests durant el dia. 

Millores en la neteja de la platja

El nou contracte també introdueix millores importants en el servei de neteja de la platja de la Pineda. La renovació de la maquinària permet un sistema de neteja més eficient i adaptat a la platja. També s'incrementa la neteja manual de la platja en el torn de tarda i s'organitzarn jornades de servei pel condicionament de la platja, així com per fer front a acumulacions de sorra i temporals de mar. 

Millores en el servei de deixalleria

Una altra de les novetats del contracte és l'increment del servei de deixalleria mòbil, que s'ha ampliat a la Pineda i al nucli de la Plana. Per reforçar-lo, s'han incorporat 15 minideixalleries per tot el municipi, s'han adequat les instal·lacions de la deixalleria fixa i s'ha construït un nou magatzem per residus d'aparells elèctrics i electrònics. També s'ha incorporat un sistema de control d'usuaris i gestió de la informació.

Els nous vehicles, més eficients i sostenibles

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Josep Troquero, ha subratllat que un dels elements més rellevants del nou contracte són els vehicles i màquines del servei de neteja "que utilitzen la tècnica de l'aigua calenta", alhora que ha destacat que el nou parc mòbil està format per vehicles híbrids o elèctrics perquè el servei sigui més sostenible.

màquines Vila seca Neta

Finalment l'alcalde Pere Segura no ha volgut passar per alt que el nou contracte també representa un increment de la plantilla en deu persones, ja que passa a ser de 56 treballadors i de 76 en temporada alta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: