Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Campanya de micromecenatge perquè torni a sonar la campana grossa del campanar de Riudoms

La campanya "+ Forts Que El Llamp" vol recollir 3.500 euros per arreglar la campana grossa / La reparació dels desperfectes causats pel llamp a tot el campanar tindrà un cost de més de 50.000 euros

Imatge de la campanya de micromecenatge Imatge de la campanya de micromecenatge CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Novembre 2018 18:07

L'església de Sant Jaume de Riudoms ha iniciat avui una campanya de micromecenatge perquè torni a sonar la campana grossa - o Jacoba- del campanar, que va ser un dels elements afectats pel llamp que va caure la nit del 8 al 9 de novembre. Aquest projecte de micromecenatge pretén recollir els 3.500 euros que costa arreglar la campana grossa. En cas que es recullin més diners, servirien per a reparar les altres campanes. Amb 5.000 euros es podran tornar a fer sonar dues campanes i si se'n recullen 10.000 es podrar arreglar la instal·lació de totes les campanes.

La campanya porta per nom "+ Forts Que El Llamp" i té per objectiu recollir els fons necessaris per tal de reparar tots els desperfectes ocasionats per la caiguda del llamp, que tindran un cost superior als 50.000 euros. Cal redordar que el llamp va cremar tota la instal·lació elèctrica i els mecanismes de les campanes, la megafonia i il·luminació de l'església, la climatització de la capella del Santíssim i va causar desperfectes importants a la cúpula i interior del campanar.

                           Estat en que va quedar el campanar després de la caiguda del llamp: 

destrosses campanar Riudoms

"La Jacoba"

La campana grossa, coneguda com "la Jacoba" és molt estimada pels riudomencs i acostuma a anunciar l'arribada de les festes. A més, hi ha tres campanes més al campanar, igualment malmeses: la Immaculada, la Bonaventura i la Sebastiana. Precisament fa menys d'un any que s'havien reparat i s'havia recuperat el seu toc després de molt de temps sense tocar correctament. Així, les campanes tenen diferents tocs per a anunciar les festes, les defuncions, la missa dominical, la missa diària o el toc de l'Àngelus cada dia a les dotze, a més de tocar les hores i els quarts. Des de l'església lamenten que "ara, tota aquesta feina ha quedat en no res causa del llamp".

Les recompenses

Les recompenses per cada aportació que es faci es podran recollir a la Casa de la Parròquia de Riudoms (a la plaça de l'Església). Un cop finalitzat el projecte, es posaran en contacte amb els sumadors per a concretar les hores de recollida. Es podran fer donatius d'enter 5 i 500 euros a través d'aquesta pàgina web.

De recompenses, n'hi ha de molt variades en funció del donatiu. Des d'un placa de cava de Riudoms o un imant per a la nevera, passant per un llibre del Beat Bonaventura o dels orígens de Riudoms, fins a una litografia numerada de l'artista Jaume Queralt o un sopar per a dues persones, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: