Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Orgue de Valls comença la seva construcció a l'església de Sant Joan

Es preveu que els treballs finalitzin d'aquí a dos mesos, perquè el dia 20 de desembre l'instrument estigui apunt per escoltar-lo per primera vegada

Aquest dimecres ha començat la fase final de la construcció de l'orgue de Valls, amb una bastida de 14 metres d'alçada Aquest dimecres ha començat la fase final de la construcció de l'orgue de Valls, amb una bastida de 14 metres d'alçada JOSEP CARTANYÀ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Octubre 2020 21:20

"Ja el tenim. Només fa falta l'últim impuls". Així s'expressava Assumpció Casañas, membre de la comissió ciutadana de l'Orgue de Valls per anunciar que l'instrument serà una realitat perquè el dia 20 de desembre estigui apunt per escoltar-lo per primera vegada a l'església arxiprestal de Sant Joan. Tan sols falta recollir prop de 50.000 euros per completar el cost total del projecte, valorat en uns 650.000 euros.

Precisament, aquest dimecres 14 d'octubre, s'ha iniciat la fase final de construcció de l'Orgue de Valls, amb els treballs in situ a la nau central de l'església. El membre de la comissió ciutadana, Jordi París, ha explicat que s'ha començat a construir la bastida de 14 metres, amb una base que s'ha reforçat per poder plantar l'orgue vallenc, que arribarà fins als 14,75 metres d'alçada. 

20 de desembre, data de la benedicció

París ha dit que durant el proper mes quatre operaris del taller Grenzing del Papiol plantaran l'orgue. Seguidament, en el mes restant fins a la seva benedicció, dos afinadors ajustaran l'instrument perquè el dia 20 de desembre pugui sonar per primer cop, la mateixa en què va ser beneït l'anterior orgue, l'any 1590.

El regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, ha celebrat que "tot i els moments difícils que viu el país a causa de la covid-19" es podrà complir amb l'estrena de l'orgue, que sonarà per primer cop davant les famílies i empreses que han apadrinat el projecte i, a partir del gener, coincidint amb les que haguessin estat les Decennals del 2021, ho farà per a la resta de públic.

Actualment més de 431 famílies o empreses  ja han ajudat a apadrinar algun dels 348 tubs de l'orgue que ja estan apadrinats fins ara.

El regidor de Cultura, Marc Ayala, -al centre-, amb Jordi París i Assumpció Casañas de la comissió ciutadana: 

Marc Ayala Jordi París i Assumpció Casañas

Cal recordar que, el passat 30 de juliol, ja va entrar un camió de gran tonatge amb els tumbs més grans de l'instrument, que han estat emmagatzemats, fins a la data, a la Capella dels Dolors. Avui han arribat la resta de tubs, la consola, els secrets, els mecanismes de transmissió, la caixa expressiva i les manxes, els elements necessaris per fer del nou orgue una realitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: