Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'La Dona que es pentina' torna a presidir la font monumental del Pati de Valls

L'escultura centenària, que fins ara estava ubicada en un dels extrems de l'estany, ha estat restaurada coincidint amb la Candela

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i dos representants dels Vallencs de Fora Vila han presidit la visita oficial a l'escultura 'La Dona que es Pentina', que ha estat restaurada amb motiu del seu centenari L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i dos representants dels Vallencs de Fora Vila han presidit la visita oficial a l'escultura 'La Dona que es Pentina', que ha estat restaurada amb motiu del seu centenari AJUNTAMENT DE VALLS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Febrer 2021 07:39

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha presidit aquest dimarts 2 de febrer, dia de la Mare de Déu de la Candela, la visita a l'escultura 'La Dona que es Pentina' que ha estat restaurada amb motiu del seu centenari (1921-2021). Coincidint amb l'efemèride, l’escultura obra d’Esteve Monegal s'ha ubicat al seu lloc original i ara torna a presidir la font monumental del Pati, recuperant així la imatge de la font que els Vallencs de Fora Vila van regalar a la ciutat l’any 1921. Per aquest motiu, l'acte ha comptat amb la presència de representants actuals dels Vallencs de Fora Vila.

Així, 'la Dona que es Pentina' se situa de nou sobre les quatre columnes i l’estany circular d’aigua, la imatge clàssica de la històrica font vallenca. Al seu voltant també s’ha enjardinat l’espai, en una actuació que ocupa al voltant d’uns 40 m2 de la plaça i que ha inclòs la col·locació de plantes i nous arbres amb flor. Les obres de col·locació han anat a càrrec de l'empresa Construccions Ramon Barrabeig per un import de 45.771 euros (IVA inclòs).

Actualment, abans de ser restaurada, l'escultura estava ubicada a un dels extrems de l'estany de la plaça del Pati (Foto: Santi Gomà): 

Dona que es pentina Valls Santi Gomà

Els orígens

L'escultura formava part de la font monumental que els vallencs residents a Barcelona van oferir a la ciutat durant les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1921. És la figura d'una dona de vestimenta clàssica, ajaguda, que sembla arreglar-se el tocat amb les dues mans, en un gest que situa els braços de forma inversa al que seria natural, aportant a l'obra un gran dinamisme.

L'escultura recupera la imatge i la ubicació de la font que els Vallencs de Fora a Vila van regalar a la ciutat (Foto: M.E.Jiménez / INVARQUIT /GENCAT 1983): La dona que es pentina Valls 1983 petita

El seu autor és Esteve Monegal i Prat (Barcelona, 1888 - 1970), considerat com un dels escultors més característics del classicisme noucentista.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: