Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les obres de restauració del campanar de Valls ja han complert quatre mesos

La comissió ciutadana impulsa aquest mes una nova campanya per tal d'aconseguir 500 socis més per poder completar el finançament de les obres

Les obres de restauració del campanar de l'església parroquial de Sant Joan de Valls ja porten quatre mesos Les obres de restauració del campanar de l'església parroquial de Sant Joan de Valls ja porten quatre mesos CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Gener 2024 07:18

La comissió ciutadana per la restauració de l'església de Sant Joan de Valls ha fet un balanç dels primers quatre mesos d'obres. Uns mesos que han servit perquè els arquitectes i l’empresa concessionària de l’obra, Recop, poguessin acabar d’estudiar in situ l’estat real de l’estructura de l’edifici. Això s’ha pogut fer gràcies a tenir la bastida de les obres que ha permès arribar a tots els racons de l’edifici.

Les obres s'allargaran uns temps més

Així doncs s’ha pogut desmuntar bona part d’aquelles parts més deteriorades, sobretot la part troncocònica que corona el campanar. En alguns punts s’ha pogut comprovar com l’estructura interna estava més bé del que s’ha suposava, però en d’altres llocs s’han trobat en pitjor estat. Tot això fa preveure que les obres no s’acabaran amb els deu mesos previstos inicialment i l’obra s’haurà d’allargar.

En aquests quatre mesos de treballs ja s’han generat despeses per més de 121.000 euros de les obres i gairebé 63.000 euros entre les taxes de l’obra, la redacció del projecte i les primeres factures de la direcció d’obra, en total més de 164.000 euros..

Campanya "Ara toca el campanar"

Per poder fer front al cost de les obres estimades en un milió cent-mil euros, la Comissió ciutadana per la restauració del campanar, ja fa mesos que treballa. Fins ara s’ha aconseguit l’aportació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Valls, que aportaran 200.000 euros cadascuna de les administracions. També l’Arquebisbat de Tarragona amb la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls, titular de l’edifici, aportarà 200.000 euros més al finançament de l’obra. Tot i així encara queden pendents de recollir 284.000 euros que està previst aconseguir-los gràcies a la generositat del vallencs i les vallenques.

Fins ara ja s’ha recaptat més de 40.000 euros de donatius d’un centenar de persones i entitats que s’han compromès a aportar la seva ajuda a les obres. 

Aquestes aportacions, gràcies a la modificació de la llei de Mecenatge que aquest any entra en vigor, es podran beneficiar com a mínim d’un 40% de desgravació fiscal a la declaració de l’IRPF, i pot arribar fins al 80% en aportacions de fins a 250 euros. Si els donatius sobrepassen aquest import, l’escreix tindrà un 40% de desgravació.

La comissió impulsarà aquests mesos de gener i febrer la campanya per tal de poder aconseguir fins a uns 500 socis que són els necessaris per poder recaptar els 284.000€ que falten per poder pagar la totalitat de les obres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: