Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

En Comú Podem avisa que a Tarragona hi ha famílies en risc "per la nefasta gestió forestal"

ECP alerta que les temperatures, la sequera i la manca de previsió posen en alt risc d'incendi l'Anella Verda i la massa boscosa i per tant suposa un risc molt alt per les famílies que viuen a la vora

El portaveu d'ECP a Tarragona, Jordi Collado, ha alertat que la manca de gestió forestal de l'Anella Verda i de les zones de bosc suposa un risc molt alt per les famílies que viuen a la vora El portaveu d'ECP a Tarragona, Jordi Collado, ha alertat que la manca de gestió forestal de l'Anella Verda i de les zones de bosc suposa un risc molt alt per les famílies que viuen a la vora ECP
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Agost 2023 08:52

El Grup Municipal d'En Comú Podem (ECP)  a Tarragona alerta que les extremes temperatures i la sequera crónica, combinat amb la manca de previsió "estan posant en alt risc d'incendi l'Anella Verda i la massa boscosa de Tarragona i per tant suposa un risc molt alt per les famílies que viuen a la vora".

Des de la formació lila avisen que aquest dilluns s'ha decretat el nivell 3 del pla ALFA a diferents municipis del nostre entorn, que implica risc extrem o molt extrem d'incendi i té molt a veure amb les elevades temperatures que estem patint, així com l'alarmant sequera. També implica la suspensió de totes les activitats autoritzades a les zones d’alt risc. "Per contra, a Tarragona, l’Anella Verda està totalment desprotegida", alerten des del grup de l'oposició.

El portaveu d'ECP a Tarragona, Jordi Collado, culpabilitza al govern de la ciutat de manca de previsió: "No s'ha desbrossat per fer un perímetre de seguretat obligatori per llei, no s'ha fet campanya informativa al veïns i veïnes sobre com actuar en cas d'incendi, ni sobre els plans d'autoprotecció, així com la responsabilitat que tenen de mantenir correctament els terrenys privats. Tampoc ha actuat l'ajuntament, que recordem que té la responsabilitat subsidiària sobre els terrenys privats. Avui mateix en alerta màxima, es pot circular sense problema per l'Anella Verda, amb l'altíssim risc que això comporta".

Collado també ha volgut denunciar que aquelles formacions que aposten per construir a la Budellera, avui són incapaces de protegir els veïns i veïnes que viuen als voltants de la massa forestal, com poden ser algunes zones de Sant Salvador, Boscos de Tarragona o Mas d'en Pastor, entre d'altres. "Aquestes persones serien desallotjades immediatament i les seves propietats devastades per les flames, ja que no existeix cap perímetre de seguretat", ha reblat.

Protegir l'Anella Verda

Durant la campanya electoral, En Comú Podem Tarragona va fer una declaració d'intencions respecte a la gestió dels espais naturals de la ciutat. "Tenim un patrimoni històric, però també en tenim un de natural que hem de protegir com és l'Anella Verda. És per això que l'Anella no pot dependre de les minories i majories absolutes al ple municipals i ha de tenir una entitat jurídica pròpia", apunta Collado.

Amb aquesta idea van proposar dues opcions de protecció màxima per l'Anella, la creació d'un parc natural o d'un parc agroforestal per blindar-la de qualsevol explotació en un futur i que donar peu a que qualsevol ciutadà pugui defensar-la de qualsevol agressió, als jutjats. Els comuns recorden que aquesta idea s'ha aplicat a llocs com el Mar Menor a Múrcia o el Parc del Yasuní a Ecuador. 

Brigades

Finalment, Collado aposta per la gestió de l'Anella Verda amb la creació d'una brigada potent que gestioni el bosc i converteix l'espai natural en un lloc envejable i segur: "No podem estar encreuant els dits cada vegada que hi hagi risc d'incendi, un dia, pot ser, serà massa tard", alerta el portaveu d'ECP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: