Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Raquel Sans: "Esquerra ha estat el primer partit en fer un aposta decidida per la igualtat real"

La candidata destaca accions com el repartiment de productes d'higiene menstrual, la introducció a les escoles de l'educació sexoafectiva o la creació de la conselleria de Feminismes

Acte "Dones republicanes", aquest divendres al carrer Portal del Carro de Tarragona Acte "Dones republicanes", aquest divendres al carrer Portal del Carro de Tarragona ERC
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 30 abril 2024 21:33

La cap de llista per Tarragona d'ERC, Raquel Sans, ha reivindicat aquest divendres des de Tarragona el compromís de les republicanes amb les polítiques d'igualtat en el trancurs de l'acte "Dones republicanes". La pròpia creació de la conselleria de Feminismes i Igualtat, la iniciativa pionera del repartiment de productes d'higiene menstrual, l'aposta per introduir a les escoles l'educació sexoafectiva i destinar recursos econòmics en aquesta línia "són algunes de les accions que demostren com per Esquerra aquesta és una qüestió imprescindible", ha afirmat.

Sans també ha subratllat que la lluita contra les violències masclistes "és i ha estat un assumpte cabdal per al Govern republicà". En aquest sentit, ha posat com a exemple que, des de la Generalitat, s'han triplicat els recursos que s'hi destinaven per reforçar amb més professionals la xarxa d'atenció i recuperació de les dones en situació de violència masclista.

Pel que fa a les propostes republicanes previstes per a la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, Sans considera que el que cal ara "és desplegar en la seva màxima potència les actuacions de transformació feminista iniciades aquesta legislatura. La no aprovació dels pressupostos per a l'any 2024 ha implicat la pèrdua de 15 M€ per part del departament", s'ha lamentat. Aquests diners estaven destinats a crear la Xarxa Lila de país per a la prevenció de les violències masclistes; a combatre les desigualtats en l'àmbit laboral, aprofundir en el dret a les cures i el dret al temps, posar en marxa noves accions vinculades a l'equitat menstrual i el climateri, o a avançar en l'erradicació de la violència obstètrica i la lluita contra la pressió estètica que ens afecta en totes les etapes vitals.

Dones republicanes

Raquel Sans ha participat a l'acte 'Dones Republicanes', al costat de l'actual consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, Núria Gavarró; i la candidat per Tarragona al Parlament, Neus Roig. Durant l'acte s'ha parlat del paper de les dones durant la II República, la repressió que van patir durant el franquisme i les polítiques que ha implementat Esquerra en clau feminista. L'acte s'ha celebrat al carrer del Portal del Carro de Tarragona, on hi havia l'antic convent de les Oblates, que va ser la presó de dones durant la dictadura de Franco.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: