Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

El jutge d'Innova investiga si Traiber va finançar la campanya de CiU del 2011

El PDeCAT reusenc nega cap irregularitat i assegura que mai no ha rebut cap quantitat econòmica de l'empresa o del seu propietari, Luis Márquez

La seu de Traiber, tancada, en una imatge d'arxiu La seu de Traiber, tancada, en una imatge d'arxiu EL PUNT AVUI
Vida Municipal
Dimecres, 22 Març 2017 08:17

El jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, investiga si el fabricant de pròtesis Traiber va finançar la campanya electoral de CiU a Reus l'any 2011 a canvi d'afavorir les seves vendes als hospitals gestionats per Sagessa. Segons va avançar ahir Efe, el jutge investiga si el president de l'empresa, Luis Márquez, va donar una “ajuda important” a l'actual alcalde, Carles Pellicer, llavors a l'oposició i amb opcions de ser el nou batlle. Les indagacions del magistrat neixen de la declaració de l'exdirector d'Innova i principal acusat del cas, Josep Prat, que implica l'empresa, Pellicer i l'exprimera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, en aquesta presumpta operació.

El sumari descriu com després de les eleccions del 2011 hi va haver una reunió entre Márquez, Prat, Pellicer i Gomis, i en aquesta, segons l'exdirector d'Innova, “Gomis ratificava tot el que li deia l'alcalde, que deia que Márquez havia ajudat en el finançament de la campanya i se li havia de tornar el favor”. En la mateixa reunió, Prat va suggerir a l'alcalde que presentés l'empresari als consellers d'Empresa, Xavier Mena, i de Salut, Boi Ruiz, amb la intenció d'augmentar les seves vendes a Catalunya. Traiber havia venut els seus implants a l'hospital reusenc entre els anys 2007 i 2011, però posteriorment el nou cap de traumatologia va deixar de comprar-los descontent de la qualitat. Les pròtesis de Traiber s'haurien implantat en vora 6.000 pacients de Catalunya i en altres comunitats de l'Estat. A l'hospital Sant Joan hi hauria cap a 1.400 afectats.

El PDeCAT nega cap irregularitat

Davant les informacions publicades, el PDeCAT va emetre ahir un comunicat en què nega que hagi rebut cap quantitat econòmica de l'empresa Traiber ni del seu propietari, Luis Márquez, per finançar la campanya electoral de CiU el 2011. Així mateix, la formació lamenta que s'hagi vist afectada “per unes declaracions sense fonament”, en referència a les afirmacions de Prat davant la Guàrdia Civil i el jutge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: