Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona demana un pla de xoc al CAP de la Granja

La majoria dels grups critiquen que el conseller de Salut menysté la ciutat de Tarragona

Ple de l'Ajuntament de Tarragona celebrat dilluns Ple de l'Ajuntament de Tarragona celebrat dilluns CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Carina Filella / El Punt Avui
Dimarts, 30 Mai 2017 08:19

Tots els grups de l’Ajuntament de Tarragona van acordar ahir per unanimitat demanar al Departament de Salut de la Generalitat un pla de xoc al CAP de la Granja per reduir les llistes d’espera i equiparar-lo amb la resta de centres d’atenció primària. L’acord es va prendre arran d’una moció presentada pels grups d’ICV i el PSC. Fa uns dies, la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona va denunciar que el CAP de la Granja-Torreforta havia arribat a tenir una llista d’espera de fins a divuit dies per obtenir una visita amb el metge de capçalera.

La defensa de la moció no va estar exempta de crítiques al conseller de Salut, Antoni Comín. Malgrat que la regidora d’ERC Mònica Alabart va recordar que Salut ha incrementat enguany el pressupost amb 58.000 euros per al CAP de la Granja per reduir el temps d’espera i que el conseller “ja ha promès” uns 50 milions d’euros –per a la construcció d’un nou hospital–, la resta de grups van ser molt crítics amb la gestió del conseller: “La dotació pressupostària promesa per Comín encara no ha arribat al territori ni se sap com s’ha de gestionar”, va lamentar Arga Sentís, que també va reclamar la incorporació de l’Ajuntament a l’empresa pública GIPSS. Ana Santos, regidora de Serveis a la Persona, va reblar: “Per a Tarragona, Comín no és un bon conseller de Salut; els 50 milions per a l’hospital Joan XXIII són una cosa, i els CAP, una altra.” El ple també va acordar donar suport a les mobilitzacions veïnals que es convoquin en aquest sentit.

Aquesta va ser una de les tres mocions que el ple d’ahir va aprovar per unanimitat. Les altres dues, presentades per ERC, van ser l’elaboració d’un protocol municipal d’actuació contra el maltractament de la gent gran i la implementació de la xarxa de carril bici a l’eix que connecta Bonavista amb Sant Pere i Sant Pau.

D’altra banda, tot i que l’equip de govern va rebutjar una moció presentada per la CUP per sol·licitar la derogació de la llei que eximeix del pagament de l’IBI les propietats immobiliàries de l’Església, el regidor d’Hisenda, Pau Pérez, va dir que estaven treballant en una declaració institucional per exigir que es revisin les exempcions que afecten l’Església i a altres confessions religioses i fundacions, i que es calcula que deixen d’ingressar a Tarragona per aquest concepte uns 181.000 euros anuals.

El ple també va ratificar (amb els vots contraris de la CUP i l’abstenció d’ERC) el decret de l’alcalde de no comparèixer en qualitat de condemnats en el recurs contenciós administratiu interposat per la junta de propietaris de la Budellera i altres recurrents contra l’acord de la comissió territorial d’Urbanisme en relació amb el pla parcial de la Budellera.

D’altra banda, una desena d’agents fora de servei de la Guàrdia Urbana van irrompre al ple per mostrar el seu malestar pel que consideren incompliments reiterats dels acords amb el consistori per la millora de les seves condicions de treball, sobretot per la falta de personal i per la demora en el cobrament d’uns complements salarials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: