Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La indemnització pel solar de la Duana de Salou s’eleva

El jutge ha fixat una indemnització de 4,2 milions, per sobre de l'establerta inicialment pel TSJC, de 3,9 milions

El solar situat al centre urbà de Salou està buit des de fa anys El solar situat al centre urbà de Salou està buit des de fa anys ARXIU
Vida Municipal Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 30 Mai 2017 09:23

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha apujat el total de la indemnització amb què l’Ajuntament de Salou haurà de compensar els propietaris del solar de l’antiga Duana –situada en un punt cèntric de la població– pel canvi d’usos que s’hi va introduir l’any 2003. En concret, el jutge ha respost als recursos tant de l’Ajuntament –que en demanava una reducció– com del propietari fixant una xifra d’indemnització de 4,2 milions, lleugerament superior a l’establerta pel TSJC ara fa un any (3,9 milions) i per sota també de la quantitat que reclamava el propietari.

“Per la nostra part ja no hi haurà més recursos”, va detallar ahir el regidor d’Hisenda de Salou, Toni Brull. D’aquesta manera, l’Ajuntament posa punt final a una batalla judicial que s’ha allargat durant anys, i que els propietaris del solar –la societat Amsamar– poden mantenir viva si decideixen continuar reclamant una indemnització superior. Inicialment, l’empresa reclamava una compensació d’uns 14 milions.

El ple municipal que se celebrarà demà té previst aprovar, de fet, una modificació del pressupost que ja inclou un suplement de 313.781 euros a la reserva de diners per pagar la indemnització. “La farem efectiva en el termini que estableixin els tribunals”, hi va afegir Brull.

Inicialment, estava previst que el solar de la Duana fos d’ús residencial, però el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del 2003 en va canviar l’ús per l’hoteler. Ajuntament i empresa van arribar a un acord per evitar la indemnització el 2010, incorporant-hi de nou la possibilitat de fer-hi habitatges, però la comissió d’Urbanisme ho va tombar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: