Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern del Vendrell es rendeix al PP i C’s pel sí al pressupost

L’acord suposa més que un pacte d’estabilitat perquè Carnicer (PSC) pugui governant

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer (PSC),-al centre-, amb Eva Serramià (PDeCAT) i el regidor no adscrit Josep Marrassé L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer (PSC),-al centre-, amb Eva Serramià (PDeCAT) i el regidor no adscrit Josep Marrassé CEDIDA.
Vida Municipal Josep M. Flores/ Taempus
Dimecres, 31 Mai 2017 08:58

El govern en minoria del Vendrell, que presideix el socialista Martí Carnicer amb el suport del PDeCAT i l’exportaveu d’ERC com a regidor no adscrit, va escriure ahir un nou capítol en la regirada vida política local des que els republicans van decidir passar-se a l’oposició i trencar la unitat del grup municipal. Carnicer, la portaveu del PDeCAT, Eva Serramià, i l’exportaveu d’ERC, Josep Marrasé, van comparèixer per anunciar que han pactat l’aprovació del pressupost amb el PP i C’s.

A la pràctica, l’acord suposa més que un pacte d’estabilitat perquè Carnicer pugui continuar governant, ja que el pressupost és l’eina principal que dirigeix l’acció de govern. A més, el PP i C’s han demanat un preu molt alt a canvi del seu suport: la creació d’una comissió de seguiment dels comptes municipals, o sigui, de l’acció de govern, que es reunirà com a mínim un cop al mes. Per tant, els regidors del PP i C’s s’integraran a la dinàmica del govern fiscalitzant-ne l’acció a través d’una comissió a la qual no han estat convidats la resta de grups de l’oposició (PxC, Som Poble, ERC i Sí se Puede).

L’alcalde del Vendrell va voler expressar ahir el seu agraïment al PP i C’s pel seu suport i no va estalviar crítiques als altres grups de l’oposició que no han volgut negociar res amb l’equip de govern o bé que han anunciat que s’abstindran. Carnicer i el seu govern s’han hagut de rendir a les condicions de PP i C’s i “aparcar” les evidents diferències ideològiques que els separen a canvi de poder sumar majoria per poder tirar el pressupost endavant. Amb aquest pacte, Carnicer s’assegura 13 vots dels 21 regidors que integren el ple municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: