Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació condemna la violència policial de l’1-O en un ple sense el PP

CiU, ERC i la CUP demanen la retirada de la policia espanyola i demanen la mediació d’Europa / Una altra moció del PSC que condemna “l’abús” policial i demana diàleg als governs obté l’abstenció de Cs

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha intervingut avui com a portaveu del Grup Polític del PSC L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha intervingut avui com a portaveu del Grup Polític del PSC JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 06 Octubre 2017 17:02

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat avui una moció de CiU i ERC que condemna “de forma enèrgica” les agressions policials de l’1-O. El portaveu de CiU, Josep Cruset, ha donat suport a totes les persones que van resultar ferides , de qui ha lloat l’actitud valenta i el seu comportament cívic després d’haver patit unes accions “que van causar danys físics i emocionals”. Els partits sobiranistes han exigit “la retirada dels efectius policials” i han denunciat la “manipulació dels fets que estan realitzant alguns membres del govern espanyol davant l’opinió pública”. Finalment, es demana el suport i la mediació de les institucions europees i la comunitat internacional. La moció ha estat aprovada amb 18 vots de CiU, ERC i la CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans en un ple en què s’ha absentat el diputat provincial del PP, José Luís Martin.

La corporació també ha debatut una segona moció presentada pel PSC en què s’ha afegit a la condemna “total i absoluta” des del punt de vista polític, personal o institucional, tal com ha defensat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), que avui ha fet de portaveu del seu grup. En la moció també s’exigeix “la reprovació” dels responsables polítics que van dissenyar i coordinar l’operatiu policial i demana als governs de l’Estat i de la Generalitat “que dialoguin amb caràcter de màxima urgència”, a fi efecte de resoldre l’actual conflicte. La proposta s’ha aprovat amb els únics 5 vots del PSC, el vot en contra de la CUP i l’abstenció de CiU, ERC i Ciutadans. Precisament el portaveu de la formació taronja, Rubén Viñuales, ha dit que “la violència mai ha de ser la solució” i ha demanat eleccions anticipades al Parlament. El portaveu de la CUP, Edgar Fernández, ha demanat a CiU que trenqui el govern amb el PSC i s’ha ofert a donar-hi suport: “Si vostès posen la cara, nosaltres posarem el coll i el que faci falta”.

El plenari d’avui també ha estat marcat per algunes curiositats. A més de l’absència del PP, també ha sorprès l’abandonament de la sessió plenària abans d’arribar al capítol de mocions de l’alcalde de Salou, l’independent Pere Granados. Tampoc ha passat desapercebut que, en absència del portaveu del Grup Socialista, Josep Masdéu, fes aquest paper l’alcalde tarragoní Josep Fèlix Balleseteros que, tot i haver signat el pacte de govern amb el president Josep Poblet (CiU), no acostuma a intervenir als plens de la Diputació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: