Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PDeCAT trenca el pacte de govern a Altafulla

La ruptura amb Alternativa Altafulla-Entesa deixa en minoria el govern de Fèlix Alonso / De moment, Pere Gomés (PDeCAT) descarta cap moció de censura

El regidor del PDeCAT a Altafulla, Pere Gomés El regidor del PDeCAT a Altafulla, Pere Gomés ALTAFULLA RÀDIO
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Octubre 2017 17:57

Tal i com ha informat Altafulla Ràdio, el PDeCAT ha deixat en minoria el govern municipal a l’Ajuntament d’Altafulla, on fins ara governava amb Alternativa Altafulla-Entesa, després que aquesta tarda anunciés la ruptura per part dels demòcrates. El regidor del PDeCAT, Pere Gomés, ha deixat clar que el trencament es produeix arran que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, no cedís espais municipals per a les votacions de l’1-O i, especialment, per les darreres declaracions d’Alonso en què subratllava que l’1 d’octubre no havia estat cap referèndum sinó “una mobilització” i, que per tant, no li donava validesa als resultats.

Gomés ha sentenciat que “el procés ha accentuat les diferències amb el govern d’Alternativa i la situació era insalvable” al mateix temps que reconeixia que en l’àmbit municipal hi havia bona sintonia. A més, davant una possible moció de censura, l’edil del PDeCAT ha explicat que treballaran per Altafulla des de l’oposició i que seria difícil un govern amb Ciutadans tenint en compte el context català.

Per la seva banda, el batlle d’Altafulla, ha agraït al seu soci de govern fins ara que abans que ho fessin públic als mitjans de comunicació i a la ciutadania, els hi hagin fet saber aquest matí a l’equip de govern. Alonso, tot i respectar aquesta decisió, ha manifestat que no l’entén “perquè creiem que una cosa és l situació difícil que travessa Catalunya, i una altra, l’estabilitat municipal i la feina municipalista”. A més, l’alcalde ha explicat que “hagués sigut bo que aquesta decisió s’hagués pres a finals d’aquesta setmana ja que no sabem què pot passar demà”, en referència a la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Davant aquesta situació, el govern municipal d’Altafulla es queda amb minoria amb cinc regidors; mentre que l’oposició suma un total de sis amb els tres regidors de l’EINA, dos del PDeCAT i un de Ciutadans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: