Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El poliesportiu i el consultori mèdic, principals inversions dels Pallaresos per al 2018

L'Ajuntament aprova un pressupost de més de 3,3 milions per al 2018 / El govern local rebaixa l'IBI i posa el foment de l'ocupació i l'ajuda social com a principals objectius del mandat

Imatge virtual del nou consultori mèdic dels Pallaresos Imatge virtual del nou consultori mèdic dels Pallaresos CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 26 Gener 2018 16:26

L'Ajuntament dels Pallaresos va aprovar en el ple de dijous un pressupost anual de 3.376.691,06 euros per a l'exercici del 2018. Els comptes d'enguany s'estructuren en quatre eixos bàsics: la rebaixa de l'IBI i la congelació de la resta d'impostos i taxes municipals, la generació d'ocupació i la reactivació de l'activitat econòmica, les inversions per a millores dels espais urbans i de l'entorn natural i l'ajuda social d'atenció als veïns.

És la primera vegada des de fa molts anys que l'Ajuntament rebaixa el coeficient de l'Impost de Béns Immobles (IBI) municipal. Una rebaixa que suposarà 50.000 euros que el consistori no recaptarà en benefici dels seus veïns. Aquesta mesura també va acompanyada de la congelació de la resta d'impostos i taxes per tal de no incrementar la pressió fiscal sobre els ciuatadans. 

L'ocupació i l'ajuda social

El regidor d'Hisenda dels Pallaresos, Toni Tenorio, ha destacat que el foment de l'ocupació "és un objectiu fonamental del nostre mandat, el qual intentarem implementar mitjançant borses de contractació. o contractacions mitjançant subvencions, com per exemple les del Fons de Garantia Juvenil".

Tenorio també remarca la gran inversió prevista en despesa social: "A l'actual consistori tenim molt present les necessitats d'ajuts a famílies i l'atenció i serveis a les persones". Així doncs, les ajudes socials als veïs són una acció que "nguany es sobredimensiona perquè arribi al màxim de famílies pallaresenques possibles", explica el regidor.

Les principals inversions

Pel que fa a les inversions, la majoria van orientades a les millores en espais urbans o entorns naturals que eren necessàries. Però en aquest capítol destaca especialment projectes com el nou consultori mèdi o el poliesportiu, "equipaments dels quals aviat en podrem gaudir", anuncia el regidor.

Amb l'aprovació de les noves ordenances, el passat 28 de desembre, i els pressupostos d'enguany, aquest dijous 25 de gener, l'equip de govern encapçalat per l'alcalde Pep Nolla dona llum verda a uns "pressupostos objectius, municipals, socials i reals".

 

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: