Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell s’ofereix per acollir refugiats del vaixell Aquarius

PxC s'oposa a que l'Ajuntament del Vendrell aculli "la immigració il·legal sense control vinguda de l'Aquarius i d'altres vaixells"

El vaixell Aquarius, al fons, durant les tasques d'ajuda a refugiats El vaixell Aquarius, al fons, durant les tasques d'ajuda a refugiats CCMA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 15 Juny 2018 08:38

D’acord amb l’operatiu coordinat per la vicepresidència del govern espanyol per acollir als refugiats procedents del vaixell Aquarius, la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i altres Federacions territorials estan recollint les demandes d’acollida d’aquells municipis que reuneixin les condicions establertes a aquesta finalitat.

L’Ajuntament del Vendrell ha comunicat a l’FMC l’interès de formar part de la xarxa de municipis que integren aquest dispositiu "per tal de contribuir a facilitar una resposta coordinada, ràpida i eficaç a aquest drama humanitari".

Des de la Regidoria de Serveis Socials s’està redactant la proposta de recursos disponibles i el nombre de persones que es podrien acollir.

PxC, en contra de l'acolliment dels "immigrants il·legals" de l'Aquarius

Plataforma per Catalunya (PxC) observa amb "sorpresa, indignació i profunda preocupació"la disposició del govern municipal a acollir “refugiats” provinents del vaixell Aquarius. En paraules del coordinador de PxC al Vendrell, Jordi de la Fuente: “És tragi-còmic com el mateix Ajuntament que a través de l'assistència social nega moltes vegades l'ajuda a famílies vendrellenques sense recursos a l'hora d'accedir a un habitatge digne i a llocs de treball, en espera des de fa molts mesos, ens digui que ara ho pot tenir tot llest per a centenars d'immigrants. És un insult a la intel·ligència per als vendrellencs, autèntiques víctimes d'un engany”.

Des de PxC demanen que l'Ajuntament rectifiqui i "que no converteixin en un municipi del “tot s'hi val” al Vendrell, i que es prenguin polítiques de seguretat contundents per lluitar contra les màfies que trafiquen amb immigrants que afecten greument a l'economia, a la seguretat i a la convivència del Vendrell".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: