Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Cambrils proposa la climatització dels centres educatius amb energies renovables

La responsable d’Educació del PSC al Parlament, Esther Niubó, presentarà Proposta de Resolució per adequar el gimnàs de l’INS Cambrils

D'esquerra a dreta, la regidora Ingrid Rubio, la diputada Esther Niubó, i l'alcaldable, Alfredo Clúa D'esquerra a dreta, la regidora Ingrid Rubio, la diputada Esther Niubó, i l'alcaldable, Alfredo Clúa PSC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Març 2023 16:37

El cap de llista del PSC Cambrils, Alfredo Clúa, acompanyat de la regidora d’Educació, Ingrid Duch i de la secretària d’Educació i Formació Professional del PSC i diputada en el Parlament de Catalunya, Esther Niubó, han visitat aquest dilluns l’INS Cambrils i s’han reunit amb el nou equip directiu del centre.

La trobada ha servit per escoltar les demandes de primera mà que té un dels centres educatius de secundària al municipi. “Un dels principals problemes en el dia a dia prové d’unes ràtios per aula massa elevades i de la creixent demanda de nens i nenes amb necessitats educatives especials” apuntava l’alcaldable, Alfredo Clúa. El candidat socialista també ha assegurat que “no és de rebut que a batxillerat trobem aules amb 38 alumnes; és un estàndard que s’allunya dels barems de qualitat que busquem per a les nostres escoles públiques”, apuntava.

Per la seva part la responsable d’educació i FP al Parlament de Catalunya,Esther Niubó, ha copsat la realitat del centre i ha manifestat que “cal que el professorat tingui eines per tractar aquesta escola inclusiva per la que lluitem des del PSC i que es destinin més recursos a psicopedagogs, psicòlegs, mestres d’educació especial”: En aquest sentit, ha apuntat que el nou pressupost del Govern de la Generalitat, s’han introduït esmenes socialistes, com una partida de 100M€ a millorar l'atenció a aquest alumnat, amb un major suport als i les docents, perquè puguin atendre la diversitat a les aules.

Per la seva part, un cop visitat el centre, Niubó també s’ha compromès a traslladar les problemàtiques, com per exemple, la reforma del gimnàs que fa més de 30 anys que es va construir i té mancances.

Propostes en matèria d’educació

Altres apostes que figuren al programa fan referència a l'energia. Des del PSC s’opta per la implantació d’energies renovables per a l’autoconsum en uns moments on les tarifes energètiques suposen un elevat cost per a les arques municipals; a més de dissenyar un Pla de xoc per combatre el fracàs escolar; seguir amb els ajuts a l'adquisició de llibres per a les famílies que compleixin els requisits de vulnerabilitat; vetllar per a la implantació d'aules d'informàtica  per reduir la bretxa digital.

Una altra de les propostes en matèria d’escoles que vol impulsar el PSC pels propers quatre anys és la de seguir negociant amb els centres educatius la seva obertura fora d’horari lectiu per cedir espais a altres entitats que necessiten espais per a les seves activitats. Precisament, en aquest sentit, la regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha explicat que els timbalers Cop de Cap han estat assajant al gimnàs de la Bòbila gràcies a un acord a tres bandes.

Una altra de les propostes que volen impulsar els socialistes són els ‘camins segurs’ per anar a les escoles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: