Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sandra Guaita proposa rehabilitar l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana per convertir-la en habitatge

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus ha anunciat mesures per incrementar l’habitatge de lloguer social

La candidata del PSC de Reus, Sandra Guaita, conversant amb regidors del Grup Municipal i membres de la llista, al davant de l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana La candidata del PSC de Reus, Sandra Guaita, conversant amb regidors del Grup Municipal i membres de la llista, al davant de l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 12 Mai 2023 13:50

La candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat noves mesures per incrementar el parc d’habitatge de lloguer social. “Crearem habitatge de lloguer social per donar resposta a l’emergència que tenim”, ha assegurat Guaita, qui ha explicat que “això ho farem arribant a convenis amb la Sareb i altres bancs perquè els pisos que tenen buits es posin a disposició de les persones que necessiten un habitatge a un preu assequible”.

Aquests convenis ens permetran actuar de manera ràpida en aquesta problemàtica que afecta tant a Reus i, al seu torn, ajudarà a destensar el mercat immobiliari. “Cal recordar que l’any passat Reus va ser la quarta ciutat catalana on més va pujar el preu del lloguer. Aquesta és una dada que cal contrarestar el més aviat possible”, ha asseverat l’alcaldable socialista.

Convertir l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana en habitatge

En aquesta línia, Guaita ha proposat la rehabilitació de l’antiga caserna de la Guàrdia Urbana de Reus per convertir-la en habitatge, un espai de 1.200 m2 que, sumat a les cotxeres de l’edifici, podria acollir una seixantena d’habitatges. “Es tracta d’un edifici municipal al qual ara mateix no se li està donant cap ús. Si volem que els grans tenidors deixin de tenir pisos buits tancats, des de l’administració també hem de donar exemple”, ha matisat l’alcaldable socialista.

Guaita ha recordat que durant l’actual manda,t el Grup Municipal del PSC ho ha reclamat en diverses ocasions al Ple Municipal de l’Ajuntament de Reus, però la resposta de Junts, ERC i Ara sempre "ha estat la d’oposar-se a la proposta". La candidat socialista ha recordat que a Reus hi ha 120 habitatges de la Sareb, 78 obres en curs i 90 sòls per edificar.

La candidata socialista ha detallat que “en el paper de rehabilitació d’habitatges hi juguen un rol molt important els Fons Next Generation, que no els hem de desaprofitar, tal com ha succeït en aquests darrers anys”. Finalment, pel que fa a la construcció de nous habitatges de protecció oficial, l’alcaldable socialista ha recordat que “durant aquests 12 anys no s’ha guanyat ni un sol pis d’habitatge social i això no pot seguir així.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: