Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sendra (Junts) presenta mesures per abaratir els preus "abusius" de l'habitatge i lloguer per a joves

El candidat de Junts a Tarragona aposta per crear obra nova, bonificacions de l'IBI i dels lloguers per a joves i recuperar el Pla Local d'Habitatge de la URV

El candidat de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, mostra el document del Pla Local d'Habitatge de la URV a la número 2, Elvira Vidal El candidat de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, mostra el document del Pla Local d'Habitatge de la URV a la número 2, Elvira Vidal JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dilluns, 15 Mai 2023 13:17

El cap de llista de Junts a Tarragona, Jordi Sendra, ha presentat avui en roda de premsa un plec de mesures per afavorir la compra i el lloguer d'habitatge per a joves a la ciutat. Sendra ha lamentat que Tarragona pateix un problema amb els preus "desorbitats" dels lloguers. Per començar a revertir la situació, el candidat de Junts considera que "cal obra nova per abaratir els lloguers i la compra de pisos".

Pel que fa a les bonificacions, Sendra proposa una bonificació de l'IBI adreçada als joves de fins a 35 anys que adquireixin un pis, així com reactivar el Programa de Lloguer per a Joves del Servei Municipal de l'Habitatge a Tarragona (SMHAUSA) "amb noves bonificacions del preu del lloguer". El candidat de Junts també és partidari d'un pla de rehabilitació de baixos pensats per a persones amb problemes de mobilitat.

Jordi Sendra també considera que cal establir col·laboracions amb la Cambra de la Propietat Urbana per acabar "amb la inseguretat jurídica dels propietaris d'habitatges, amb mesures que els garanteixin el pagament dels lloguers", ja que això contribuiria a l'increment de l'oferta d'espais de lloguer per a gent jove.

Crear obra nova, lloguer social i rehabilitació són compatibles

Jordi Sendra també ha deixat clar que és totalment compatible continuar amb el Pla de Rehabilitació d'Habitatges actual amb l'increment de l'oferta d'habitatges i de lloguer social gràcies a l'obra nova. Pel que fa a possibles àrees de creixement "ordenat i sostenible", Sendra ha citat els barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau o la zona compresa entre el dipòsit de vehicles i el camp del Nou Estadi Costa Daurada.

Finalment, el candidat de Junts a Tarragona considera que cal "recuperar" el Pla Local d'Habitatge 2021-2026 creat per la Càtedra d'Habitatge de la URV, un full de ruta que Sendra s'ha compromès a estudiar per tal de seguir les recomanacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: