Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Collado vol fer de les escoles de Tarragona refugis climàtics i obrir-les a la comunitat

El candidat d'En Comú Podem Tarragona aposta per un gran pacte contra la segregació escolar i per finançar activitats extraescolars a través de bons d'ajuda

El candidat d'En Comú Podem Tarragona, Jordi Collado, i la número 3 de la llista, Nerea García, al davant de l'Institut Municipal d'Educació i Treball El candidat d'En Comú Podem Tarragona, Jordi Collado, i la número 3 de la llista, Nerea García, al davant de l'Institut Municipal d'Educació i Treball ECP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Mai 2023 20:50

El cap de llista d'En Comú Podem a Tarragona, Jordi Collado, ha comparegut avui en roda de premsa davant de l'Institut Municipal d'Educació i Treball, acompanyat de la número 3 de la llista, Nerea Garcia, per explicar les propostes en l'àmbit de l'eduació, com fer de les escoles punts refugis climàtics i obrir els patis de les escoles a la comunitat. Collado considera prioritari "fer un gran pacte contra la segregació escolar" i ha lamentat que Tarragona "és la tercera ciutat amb més segregració escolar de tota Catalunya".

Bons per finançar activitats extraescolars

Per revertir aquesta situació, el candidat d'ECP vol reforçar les activitats extraescolars compartides per alunes de diversos centres d'una mateixa zona educativa. Collado proposa finançar aquestes extraescolars a través de bons de 100e per a les famílies i establir ajudes per a les entitats del tercer sector participants com clubs esportius, de dansa o teatre.

Escoles com a refugis climàtics

Una altra de les propostes és convertir les escoles en refugis climàtics per aixoplugar-se de les altes temperatures, des de la primavera fins a l'estiu. Collado considera que cal més inversió als patis i els edificis escolars de Tarragona.

Les inversions pendents

Jordi Collado també s'ha referit a les inversions pendents de la Generalitat "perquè els estudiants no poden estar més amb barracons patint les inclemències climàtiques com en el cas de l'escola Ponent". També ha dit que cal treballar més amb el Govern per executar l'Institut de l'Arrabassada i moure l'Institut de Tarragona "a unes instal·lacions adients i no pas en unes antigues dependències on es trboa ara".

Finalment, Collado ha assenyalat que és cabdal la inclusió dels infants amb necessitats especials als centres escolars i que "com a ajuntament ens hem de bolcar en els processos amb aquestes famílies per entendre les seves dificultats". El candidat també ha criticat que els serveis d'atenció estiguin externalitzats, depenent les famílies de l'acompanyament d'una entitat, quan hauria de ser feina de l'administració pública.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: