Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i PSC tanquen un acord de govern a la Diputació per impulsar el territori

Noemí Llauradó (ERC), que serà reelegida presidenta, avança que el despoblament, el coneixement i la sostenibilitat seran eixos estratègics del govern

La presidenta electa de la Diputació, Noemí Llauradó (ERC), amb els vicepresidents Rubén Viñuales (PSC) i Enric Adell (ERC) i les vicepresidentes Imma Costa (PSC) i Marta Ventura (ERC), escenificant l'acord de govern La presidenta electa de la Diputació, Noemí Llauradó (ERC), amb els vicepresidents Rubén Viñuales (PSC) i Enric Adell (ERC) i les vicepresidentes Imma Costa (PSC) i Marta Ventura (ERC), escenificant l'acord de govern CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dilluns, 03 Juliol 2023 14:34

ERC i PSC han signat un acord per governar la Diputació de Tarragona durant els pròxims quatre anys. La republicana Noemí Llauradó, que tornarà a ser investida presidenta de l'ens, ha explicat que l'acord es basa entre les dues forces que va ser més votades a la demarcació de Tarragona a les passades eleccions municipals del 28 de maig. ERC ha obtingut 9 diputats i el PSC 8 que, sumats (17), superen la majoria necessària (14). Llauradó ha destacat que el pacte permet una majoria que dona "robustesa i estabilitat" i ha afirmat que "tenim l'obligació de trobar l'equilibri entre les inquietuds de l'àrea metropolitana i les ambicions de les ciutats més grans amb les necessitats dels pobles més petits".

Repoblament, coneixement i sostenibilitat: principals reptes

Noemí Llauradó ha estat l'encarregada de desgranar en roda de premsa els 12 objectius estratègics del pacte de govern entre ERC i el PSC. Llauradó ha destacat especialment tres reptes: "el repoblament; la transferència de coneixement i aposta per la ciència i la innovació; i el creixement sostenible del territori, la descorbanització i la preservació del medi ambient". En clau més interna, la presidenta ha posat l'accent en "el salt cap a l'administració electrònica i la digitalització dels municipis o el turisme sostenible".

Objectius estratègics

Pel que fa als 12 objectius estratègics del pacte de govern, -a més dels ja esmentats (repoblament, coneixement i sostenibilitat) - s'acorda exercir un lideratge territorial que permeti l'impuls del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. En aquest sentit, s'aposta per desenvolupar les àrees metropolitanes del territori i, en espeical, la del Camp de Tarragona. 

El nou govern vol racionalitzar les estructures polítiques de la institució per guanyar eficàcia i augmentar la digitalització dels serveis que depenent de la Diputació. També es vol impulsar les smart cities a la demarcació de Tarragona, treballar per un model de turisme més sostenible i responsable i contribuir a la reindustrialització de tot el territori. Entre aquests objectius estratègics també es destaca la voluntat de potenciar la cultura com a eix vertebrador territorial i motor de transformació.

Finalment, ERC i PSC "blinden aquest acord de dinàmiques polítiques d'àmbit nacional en les quals, les forces polítques signants mantenen posicions discrepants".

En relació a aquest acord, el vicepresident primer, Rubén Viñuales (PSC), considera què “el que ens ha portat a subscriure aquest pacte és donar estabilitat i coherència a la bona feina que es fa des d’aquesta institució. Volem aprofitar les oportunitats històriques, com ara els projectes europeus, la regió del coneixement, el desenvolupament de l’àrea metropolitana, les smarts cities o tot allò relacionat amb l’emprenedoria”.

Tot seguit, el vicepresident segon, Enric Adell (ERC), ha posat de relleu el paper clau que juga la Diputació en el desenvolupament del territori, sobretot pels pobles de menys de 1000 habitants, 100 del total de 190 municipis de la demarcació, i en el benestar de tota la ciutadania de Baix Penedès, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La vicepresidenta tercera, Imma Costa (PSC), ha manifestat que assumeix aquesta responsabilitat amb autoexigència i rigor. En aquest sentit, ha incidit en dos aspectes molt importants. Primer, la cultura, que ha definit com un element essencial en la nostra identitat com a territori. I, segon, els centres educatius de la Diputació, dels que ha destacat que fan una excel·lent tasca, no només professional sinó sobretot pel tracte humà que s’hi dona.

I, finalment, la vicepresidenta quarta, Marta Ventura (ERC), ha destacat la importància d’entomar els grans reptes que tenim des de la proximitat, l’esforç, el treball i fent costat a la nostra gent i a totes les administracions locals.

Una Diputació "més eficaç"

Pel que fa al cartipàs de la institució, Noemí Llauradó ha explicat que en aquest mandat les vicepresidències "lideraran àrees importants i tindran més funcions executives i competències". Amb aquesta reestruració es pretén que l'acció de govern de la Diputació sigui "més eficient i més eficaç", ha dit la presidenta. A més, la presidència i les vicepresidències representaran de forma equilibrada els tres territoris: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Baix Penedès.

L'estructura organitzativa de la Diputació de Tarragona 2023-2027 serà la següent: Presidència (Noemí Llauradó-ERC), que presidirà les àrees Relacions Institucionals i Protocol, Comuniació, Transparència i Bon Govern i Relació amb els Òrgans de Govern; Vicepresidència 1a (Rubén Viñuales-PSC), de la qual dependran les àrees de Projectes Europeus i Regió del Coneixement i RRHH, i d'Ocupació i Emprenedoria; Vicepresidència 2a (Enric Adell-ERC), de la qual dependran Concertació i Assistència Municipal (antic SAM) i Servei d'Assistència al Territori; Vicepresidència 3a (Imma Costa-PSC), de la qual dependran Hisenda i Gestió Pressupostària; i Vicepresidència 4a (Marta Ventura-ERC), de la qual dependran les àrres d'Innovació i Tecnologia i Serveis Generals i d'Instal·lacions Corporatives.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: