Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou demana a la Generalitat que reconsideri l'hora de tancament del comerç als municipis turístics

Els comerciants alerten que el tancament a les 22h comportarà la "destrucció" del sector i l'alcalde fa una crida a fer un front comú amb els municipis turístics

L'alcalde de Salou, Pere Granados, amb representants del sector comercial, han simbolitzat la unitat d'acció L'alcalde de Salou, Pere Granados, amb representants del sector comercial, han simbolitzat la unitat d'acció JOSEP CARTANYÀ
Comerç Josep Cartanyà
Dilluns, 19 Juliol 2021 14:51

"Volem expresar la indignació del comerç de Salou i de l'Ajuntament davant les mesures que comporten un greuge comparatiu amb altres activitats econòmiques". D'aquesta manera, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa acompanyat de representants del sector comercial per rebutjar la mesura covid de la Generalitat que decreta el tancament dels comerços, a les 22h, per sota de l'horari d'altres activitats -com les terrasses o l'activitat cultural- que poden allargar fins a les 00:30h. Granados demana a la Generalitat "que reconsideri la mesura i entengui les necessitats d'un municipi turístic, que són reconegudes, de tindre una horari diferent al dels municipis de l'interior". 

L'alcalde de Salou ha alertat que la mesura "farà un mal dífícil de reparar", que podria afectar prop de 500 famílies, tal com ha advertit el regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez. El batlle també considera que les dades que es faciliten sobre la situació pandèmica de Salou són errònies, ja que no tenen en compte segons ell, que la capital de la Costa Daurada triplica la seva població durant aquestes dates, o sigui, que no es distingeix entre residents positius de turistes positius.

Hèctor Maiquez ha recordat que, "amb tots els respectes cap a aquests municipis, Salou no és Barcelona, no és Mollerussa ni Vic" i ha retret al Govern que "dona la sensació que es prenene mesures a l'engròs i iguales per a tots, però no tots som iguals". Per a Maiquez, aquestes mesures haurien de ser "més quirúrgiques", d'acord amb la realitat de cada zona.

El sector alerta de la seva "desaparició"

El president de l'Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, ha dit que, després de dos anys de pandèmia, el sector sent "frustració" davant d'aquesta mesura: "a la Generalitat li ha faltat sensiblitat envers el comerç. Ja està bé que es prenguin aquest tipus de mesures cap a un sector que ha seguit les indicacions i ha invertit en l'adaptació dels seus negocis". Per aquest motiu, Vilaplana ha exigit al Govern "que es corregeixin les mesures el més aviat possible" i ha lamentat que "el comerç ja està prou tocat, no cal que ens vinguin de fora a enfonsar-nos". Finalment, el representant dels comerciants ha alertat que, si no es tira enrera la mesura, "comportarà la destrucció i desaparició de tot el teixit comercial", ja que només pot treballar en temporada alta.

A la roda de premsa també ha comparegut la presidenta de l'Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou (ASETS), Elaine McParland, en suport a les reivindicacions.

Granados: "Si convé em manifestaré davant la plaça Sant Jaume"

L'alcalde de Salou ha conclòs la roda de premsa tot advertint que aquesta no serà la única mesura de pressió cap a la Generalitat perquè reconsideri l'horari del tancament comercial als municipis turístics. Preguntat sobre una hipotètica desobediència de la mesura, Granados ha deixat clar que, com a administració pública, no poden desobeir normatives d'altres administriacions, però ha expressant que el consistori donarà el seu suport incondicional al sector del comerç: "Si convé em manifestaré al davant de la plaça de Sant Jaume", ha etzibat l'alcalde.

Finalment, Pere Granados ha fet una crida a la resta de municipis turístics afectats per aquest horari perquè "s'afegeixin a les accions que poguem fer" i no descarta fer un front comú per defensar el comerç local

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: