Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Clínica Activa Mútua de Tarragona potencia i optimitza el funcionament de la seva àrea quirúrgica

La nova planta, amb 240m² més, esdevindrà una ampliació i optimització de l’espai per millorar el funcionament

Imatge de la Clínica Activa Mútua de Tarragona al carrer Pin i Soler. Imatge de la Clínica Activa Mútua de Tarragona al carrer Pin i Soler. CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Gener 2017 11:46


Clínica Activa Mútua, emplaçada a Tarragona, és centre de referència en traumatologia i cirurgia ortopèdica. Per aquesta raó, tant la direcció gerent de la mútua, com la direcció mèdica d’aquesta institució, han decidit realitzar una ferma aposta per mantenir el lideratge que ostenta la clínica en aquest segment. Així les coses, s’han pressupostat inversions superiors als dos milions d’euros a fi d’incrementar l’àrea quirúrgica, millorar i optimitzar el seu funcionament, modernitzar gradualment les habitacions de planta, urgències, el servei de diagnòstic per la imatge i la unitat d’endoscòpia.

L’àrea quirúrgica disposarà d’un edifici de nova planta amb 240m² més, passarà a comptar amb un total de 700 m² i se situarà en una zona annexa a les actuals instal·lacions. No es tracta d’incrementar el nombre actual de dos quiròfans, sinó d’ampliar, optimitzar el seu espai i millorar substancialment el seu funcionament. Tant el director de l’Àrea de Gestió d’Organització Territorial, Magí Caselles, el director mèdic, Joan Cebral, com la directora de la Clínica, Silvia Vergés Tapiro, detallen que el desemborsament específic d’1,3 milions d’euros per a l’àrea quirúrgica plasmarà circuits marcats, àrees de treball definides, entrada fluïda de productes, emmagatzematge, gestió de residus i ventilació, entre d’altres. “Es tracta d’evitar problemes post quirúrgics aliens a la tasca del cirurgià amb la proposició de circuits molt definits i establerts de brut-net o net-estèril”. “No s’incrementarà el nombre de quiròfans perquè dos és el nombre ideal per a la quantitat d’habitacions amb què comptem”, afegeixen. Amb aquesta actuació, els dos quiròfans tindran categoria de cirurgia major on es poden realitzar tot tipus d’intervencions quirúrgiques. Per la seva banda, la sala d’endoscòpia es traslladarà de la planta baixa al primer pis.

Altres millores

Altre projecte és la millora i modernització de les habitacions, després de la renovació efectuada del parc de llits hospitalaris d’última generació. Aquí s’actuarà de manera gradual i complirà estrictament amb les últimes exigències normatives. Finalment, es passarà de dos a quatre boxes a urgències. Ja acabades les obres, Clínica Activa Mútua acollirà el servei de ressonància magnètica per a extremitats que ara funciona a la seu d’Activa Mútua de Reus-Tecnoparc. Està previst també que, en breu, entri en funcionament una unitat de la son per a l’estudi d’alteracions, sobretot respiratòries relacionades amb el descans nocturn.

Clínica Activa Mútua contracta a mig centenar de treballadors i registra uns 3.500 ingressos a l’any procedents de tractament quirúrgics i no quirúrgics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: