Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol es compromet a reduir l'impacte de l'activitat industrial al territori

El Complex Industrial assoleix 18 dels 20 compromisos que del Pla de Sostenibilitat del 2017, i enguany es marca l'objectiu de protegir la diversitat de l'entorn, la qualitat de l'aire i reduir les tones de CO2

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, va presentar dijous a la Casa Miret, el nou Pla de Sostenibilitat del Complex El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, va presentar dijous a la Casa Miret, el nou Pla de Sostenibilitat del Complex REPSOL
Empreses Albert Cuesta
Divendres, 25 Mai 2018 13:40

El Pla de Sostenibilitat 2018 de Repsol presentat dijous a la Casa Miret de Tarragona, recull els compromisos del Complex Industrial a través de 21 accions que incorporen consideracions ètiques, mediambientals i socials. Entre els objectius està previst la reducció de l’impacte de l’activitat industrial a l’entorn, com per exemple la reducció de les tones de CO2, i millorar la comunicació amb la societat. El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha assegurat que “la realitat del aire al Camp de Tarragona és satisfactòria”, i destaca el compromís de Repsol amb la societat: “El model de contractació local ha sigut molt exitós”. Gràcies a la col·laboració amb els ajuntaments del territori, el Complex Industrial ha empleat a 1.500 persones només a l’última parada tècnica.

El nou Pla de Sostenibilitat 2018 recull els compromisos del Complex que responen a les expectatives identificades entre els grups d’interès de la companyia, i s’emmarquen en els 6 eixos del Model de Sostenibilitat de Repsol del Pla de Tarragona, tres accions s’inscriuen en l’eix d’Ètica i transparència, cinc en el de Persones, cinc més en el d’Operació Segura, sis en el de Medi Ambient i dues, en l’eix de Canvi Climàtic. Durant l’acte de presentació, el Dr. Mariano Marzo, Catedràtic d’Estratigrafia i Professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, va pronunciar la conferència “Sostenibilitat energètica: de la teoria a la pràctica”.

Protegir la diversitat de l’entorn, és una aposta de continuïtat del Complex Industrial. Repsol es compromet amb accions com la plantació de massa arbòria a la llera del riu Francolí, la recuperació d’entorns a la presa del Gaià o la instal·lació de biòtops a la zona costera. A més, un altre eix d’acció de la companyia és assolir la reducció de les tones de CO2 equivalent previstes en el programa (2014-2020). L’actuació consistirà en la identificació, l'estudi, l'execució i posada en marxa de noves inversions relacionades amb l'eficiència i les millores operatives a les unitats de procés.

Així mateix, Repsol col·labora en iniciatives socials, culturals, educatives i esportives, mitjançant la continuació de diversos programes de col·laboració amb les institucions i col·lectius de l'entorn, amb un pressupost total de 600.000 €. La majoria d’aquests programes estan vinculats a més de 75 associacions culturals, socials, esportives i educatives de la zona. També es mantindrà l'acord per dotar econòmicament la Càtedra d'Excel·lència en Comunicació. Col·laborar amb els proveïdors i contractistes locals a través de la promoció de la participació d’empreses locals en els processos de licitació de Repsol.

Assolits els compromisos del Pla de Sostenibilitat de 2017

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha assolit les 20 accions proposades al Pla de Sostenibilitat de 2017. D’aquestes 20 accions, 18 ja s’han complert i donat per tancades, les dues restants encara estan en curs, pel llarg desenvolupament que suposen.

El Pla de Sostenibilitat de Tarragona 2017 exigia un alt nivell de seguretat en els processos i instal·lacions, parant especial atenció a la protecció de les persones i de l’entorn que ens rodeja.

En referència a l’eix de les Persones, s’ha promogut la col·laboració amb proveïdors i contractistes locals pel subministrament de serveis a desenvolupar al Complex. S’han realitzat diverses col·laboracions amb programes culturals dels ajuntaments de l’entorn, on s’han invertit 210.000 €, i s’ha col·laborat també amb 114 associacions culturals, socials, esportives i educatives, amb una inversió total de 703.000 €.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: