Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El propietari del Iot de Tarragona té vuit dies per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat

En cas d’incompliment es poden interposar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’espai

La façana de Iot i del Tòful de la platja Llarga de Tarragona, el 30 de novembre de 2018 La façana de Iot i del Tòful de la platja Llarga de Tarragona, el 30 de novembre de 2018 SÍLVIA JARDÍ / ACN
Empreses ACN
Dilluns, 04 Març 2019 11:10

El propietari del restaurant el Iot de Tarragona, ubicat en un edifici de la platja Llarga, té vuit dies hàbils per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat, segons recull el DOGC d’aquest dilluns. Fonts del Govern han confirmat a l’ACN que l’anunci es publica després de dos intents infructuosos de notificar al propietari la resolució de desnonament administratiu per recuperar la possessió i poder treure la seva explotació a concurs públic.

D’acord amb la normativa en matèria de patrimoni, l’incompliment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’immoble. L’altre restaurant que hi havia a l’edifici, el Tòful de Mar, va tancar el 14 de desembre i el Govern ja ha tret la seva explotació a concurs.

El maig de 2015 la Generalitat va autoritzar un permís d'ocupació temporal per un màxim de tres anys als propietaris del Tòful de Mar i als del Iot. En el moment d'esgotar-se, se'ls va prorrogar el permís fins al novembre del 2018. Mentre que les instal·lacions del Tòful de Mar van passar a mans de l'administració el desembre passat, els responsables del Iot encara no han deixat l'immoble i continuen desenvolupant la seva activitat tot i no disposar de títol jurídic.

Davant d’això, el Departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda va incoar un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió i poder treure la seva explotació a concurs públic. Després de dos intents de notificació infructuosos, l’anunci publicat aquest dilluns al DOGC dona un termini de vuit dies hàbils al propietari per retornar la possessió a l’administració.

Al seu torn, fa un mes l’executiu va treure a concurs, a través de licitació pública, l'explotació del servei de bar-restaurant durant deu anys a l’espai de prop de 700 metres quadrats que ocupava el Tòful de Mar. La nova concessió parteix d'un cànon mínim de poc més de 34.000 euros anuals sense impostos i millorable a l'alça en les ofertes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: